Trec apa ca să ajungă la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 15 familii din comuna Şotânga, cartierul Goleasca, trec în fiecare zi prin pârăul Vulcana pentru a ajunge în sat.Deşi, aceştia pot merge pe un drum ocolitor care face legăura între gospodăriile lor şi restul satului, localnicii preferă să treacă desculţi sau cu cizme de cauciuc, apa indiferent de vreme

Zilele ploioase sunt cele mai dificile pentru familiile din cartierul Goleasca, Şotânga, care locuiesc dincolo de pârâul Vulcana. Când apa creşte, localnicii trebuie să-şi care copiii în cârcă pentru a-i duce la grădiniţă. Fie desculţi, fie cu cizme de cauciuc, aceştia parcug traseul ori de câte ori este nevoie să vină în sat.
Majoritatea de etnie rroma, oamenii nu au o ocupaţie stabilă, muncesc cu ziua la cei înstăriţi, iar atunci când nu au de lucru râmăn acasă, cu puţine bucate pe masă.
Până în 2005 a existat un pod, dar a trebuit stricat deoarece localnicii spuneau că acesta este motivul inundaţiilor care aveau loc în sat. Cu toate acestea, oamenii sunt tot mai nemulţumiţi. S-au săturat să treacă pârăul în fiecare zi, fără ca primarul să nu ia nicio măsură. “Ni s-a promis că se va face un pod. Ne este foarte greu să trecem în fiecare zi apa, mai ales când avem o urgenţă, sau trebuie să ducem copiii la şcoală. Bătrânilor le este din ce în ce mai greu să traverseze pârâul. Atunci când plouă, apa este mare şi ajunge la genunchi. Suntem mulţumiţi de celălalte lucruri pe care le-a făcut primarul, dar nu înţelegem de ce nu ne construieşte niciun pod. În caz de incendiu, cum ajunge maşina de pompieri?”, mărturiseşte Petre Bătăiosu, un bărbat de 56 de ani.

Au stricat podul şi acum îl vor înapoi
Primarul se arată indignat de nemulţumirea localnicilor, declarând faptul că aceştia au dorit acum cinci ani, ca podul să fie stricat. “Le-am spus dinainte să il stricăm, că altul nu vom mai face. Şi atunci erau supăraţi şi spuneau că podul reprezintă motivul inundaţiilor. Acel pod era făcut de mine pe burlane. Eu l-am construit, ei au dorit să-l strice, eu altul numai fac. De unde bani?” declară Stroe Constantin.
Localnicii mai pot ajunge la casele lor, prin parcugerea unui drum ocolitor, pe un pod construit special pentru aceştia. “Este mult mai uşor pentru noi să trecem gârla, deoarece ajungem repede în sat. Ca să trecem podul, pierdem mult timp şi este greu să mergem cu copiii atâta cale. Atât noi cât şi bătrânii preferăm să mergem pe drumul mai scurt, chiar dacă asta înseamnă să ne udăm la picioare. Aşa ajungem mai aproape şi la magazine şi la şcoala sau grădiniţă. La alegeri ni s-a promis că se va construi un pod. Acum aşteptăm, dar nimic”, povesteşte Petre Bătăiosu.
Localnicii nu au de ales decât să se obişnuiască să  parcurgă drumul ocolitor, deoarece un alt pod nu se va mai construi în acel loc. “Dumnezeu îi înţelege. Decât să meargă pe podul făcut de primărie, doresc să parcurgă pârăul. Drumul ocolitor nu este la mare distanţă de drumul pe care aceştia îl parcurg, dar cu toate astea, toţi localnicii preferă să se ude. Alt pod nu se va mai construi, pentru că este de ajuns acesta. Orice maşina poate trece şi prin apă dar şi pe pod”, declară Stroe Constantin. Cu toate că primarul susţine că pe acest pod maşinile de salvare sau de pompieri pot trece cu uşurinţă, podul nu este de ajuns de lat pentru parcurgerea lui în caz de urgenţă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite