Traversare pe un pod ieşit din garanţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul provizoriu peste Argeş, din zona satului Ioneşti, comuna Petreşti, construit după inundaţiile din 2004, a ieşit din garanţie înainte să fie definitivate lucrările la noua cale de traversare a râului.

Şoferii utilizează podul pe propriul risc, dacă vor să intre pe Autostrada Bucureşti-Piteşti şi să scape de traficul aglomerat de pe DN 7, Bucureşti-Titu-Găeşti-Piteşti. Argeşul ar mai putea fi traversat abia la Potlogi, ceea ce înseamnă un ocol de 40 de kilometri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, este optimist şi spune că lucrările la noul pod ar trebui să demareze în următoarele săptămâni. „A fost adjudecată licitaţia, iar Ministerul Transporturilor a alocat pentru anul acesta 5 milioane de lei”, afirmă Popescu.

Valoarea estimată a investiţiei depăşeşte 25 de milioane de lei. „Trec pe aici în special autocamioane grele. Apoi, sunt şi o mulţime de balastiere în zonă. Vă daţi seama la ce presiune este supus podul ăsta. Probabil se aşteaptă vreo nenorocire, ca să se mişte mai repede”, spune un locuitor din Ioneşti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite