Trageri cu tancul T 55 la Priseaca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poligonul de tragere “Viorel Mărceanu”, de la Priseaca, a răsunat astăzi, de zgomotul produs de obuzele celebrului tanc T 55. La tragerea de astăzi, care s-a înscris în manifestările dedicate Zilei Tnachiştilor, au participat foşti comandanţi ai unităţii militare şi militari în termen.

S-a folosit armament real de război. „Tancul T55 nu împiedică cu nimic pregătirea tanchiştilor din ziua de azi, pentru că se prezintă în condiţii foarte bune. Şi-a arătat de-a lungul timpului calităţile în foarte multe bătălii reale şi îşi dovedeşte şi acum performanţele pentru tinerii tanchişti care vor să înveţe”, a declarat maior ing. dr. Sorin Enache, comandantul Batalionului 114 Tancuri.

Tancul folosit astăzi la demonstraţiile de tragere de la Priseaca a fost prezent pe multe câmpuri de luptă.  „Cu aceste tancuri s-a tras în războaie de-a lungul timpului. Acest tanc are manevrabilitate foarte bună, calitate care îl avantajează pe câmpul de bătălie. Din punct de vedere tehnologic este depăşit, însă acest impediment este suplinit de calităţile militarilor care îl conduc”, adaugă maiorul.

Aceasta este prima manifestare prilejuită de Ziua Tanchiştilor, care se sărbătoreşte la 1 august, când se împlinesc 91 de ani de la înfiinţarea primei structuri de tancuri din armata României. „Sunt bucuros că putem sărbatori această zi la Târgovişte şi asta v-o spun cu mândrie. În Târgovişte avem nouă unităţi militare şi o garnizoană puternică, cu tradiţie. Eu mă bucur că astăzi mărşăluim cu tancurile pe locurile în care acum mulţi ani se plimba Vlad Ţepes”, a declarat comandantul Nicolae Antonie.

Tancul T 55 poate trage la o distanţă de 1500 m, are obuzul de 100 mm, iar calibrul mitralierei este de 7,62 mm. T 55 este situat pe locul doi în istoria tancurilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite