Târgovişte: Trafic de coşmar în prima săptămână de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Trafic de coşmar în prima săptămână de şcoală
Târgovişte: Trafic de coşmar în prima săptămână de şcoală

Traficul din oraş a fost dat peste cap săptămâna aceasta, fapt ce a condus la formarea unor cozi interminabile în intersecţiile cele mai solicitate. Numărul mare de maşini a pus din nou la încercare nervii şi răbdarea celor aflaţi în trafic.

Municipiul Târgovişte a arătat în primele zile de şcoală ca un adevărat infern. Traficul a fost îngreunat de numeroasele maşini venite din toate părţile judeţului pentru începerea noului an de învăţământ. “Nu am văzut niciodată aşa aglomeraţie în oraşul ăsta, parcă sunt în Bucureşti, un haos total. Se circulă bară la bară,” spune Alin Georgescu, şofer prins în trafic.

Cozi interminabile la semafoare, intersecţii gâtuite, claxonări lungi şi şoferi înjurând disperaţi că nu pot ajunge la timp la destinaţie. Cam acesta a fost peisajul cotidian al municipiului Târgovişte în prima săptămână de şcoală.

“Chiar din prima zi de şcoală am avut probleme în trafic. Săptămâna asta a fost chinuitoare, în fiecare dimineaţă am făcut 30 de minute dintr-un capăt în altul al oraşului”, mărturiseşte Emilia.

În primele ore ale dimineţii, zonele din apropierea şcolilor s-au dovedit a fi neîncăpătoare. Pentru a parca maşina, târgoviştenii au fost nevoiţi să caute printe blocuri un spaţiu liber. “Este îngrozitor ce se întâmplă în oraş de câteva zile. Nu am găsit loc să-mi parchez maşina. Am lasăt-o printre blocuri la câteva zeci de metri”, adaugă Alin Georgescu.

Traficul a fost îngreunat şi din cauza lucrărilor de pe Calea Domnească, zona Muzeului de Istorie, unde se efectuează reparaţii la reţeaua de gaze.

Echipaje de poliţie pe toate străzile

Agenţii de circulaţie au acţionat în apropierea şcolilor situate în special în zonele intens circulate, dar şi pe arterele principale ale oraşului. “Oraşul este  împânzit de poliţişti. Am văzut de asemenea lângă liceul meu doi poliţişti care aveau grijă ca elevii să treacă doar pe trecerea de pietoni“, povesteşte Iulian, elev în clasa a XI-a la Liceul Ion Heliade Rădulescu.

Pentru a împiedica formarea ambuteiajelor, reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere au scos în stradă în fiecare zi din această săptămână mai multe echipaje. “În aceste zile tot efectivul de poliţie a lucrat în schimburi prelungite de la ofiţer la comisar. Cele 12 echipaje au fost în acţiune. S-a acordat o mare atenţie şcolarilor şi preşcolarilor, am vrut să fim alături de ei încă din primele zile de şcoală. Din fericire nu au fost incidente”, declară Ion Niculae, comisar şef, Serviciul Poliţiei Rutiere. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite