Tot mai mulţi părinţi îşi îndrumă copiii către artele marţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian practică Wu-Shu pentru autoapărare
Octavian practică Wu-Shu pentru autoapărare

Violenţele de pe stradă îi determină pe mulţi părinţi să îi educe pe copii în spiritul artelor marţiale.

 Astfel, cluburile în care se practică acest sport au devenit neîncăpătoare iar cei care le calcă pragul vin de la vârste fragede pentru a învăţa să se apere de infractori. Nu numai că le menţine un tonus muscular de invidiat, dar le oferă şi un echilibru în viaţa de zi cu zi, spun antrenorii de arte marţiale.

”Tatăl meu m-a adus sală de la vârsta de şase ani. Mi-a spus că dacă învăţ artele marţiale voi fi mai puternic, mai inteligent şi mai frumos. Îmi place la sală că învăţ mereu  lucruri noi şi nu mă plictisesc. Îmi fac şi prieteni noi şi e bine”, ne-a spus Octavian, un băiat în vârstă de 7 ani.

Wushu - „Arta războiului”

Unul din cele mai populare stiluri de arte marţiale este Wu-shu. „În China, acest sport este disciplină militară, atât poliţia cât şi armata practică Wu-shu. Pe copii îi ajută în primul rând din punct de vedevere al sănătăţii, al autoapărării. Prin asta ei învaţă să se autoeduce, pentru că prin sport te poţi şi controla emotiv, mai ales înaintea unui meci sau a unui eveniment important din viaţa de zi cu zi. Eu le spun de fiecare dată că într-o sală rămân doar cei puternici, aşa şi în viaţa, rămân doar cei puternici. Cu toate astea, trebuie să învăţăm să şi pierdem, nu numai să câştigăm.Clubul pe care îl conduc a scos campioni naţionali şi de aici au fost convocaţi chiar şi la lotul naţional”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Constantin Rizea, antrenor la clubul „Wu-shu Rizea”, din Târgovişte.

Wu-shu, punte către SRI, poliţie sau jandarmerie


„Practicând acest sport, pot intra mult mai uşor în SPP, SRI, Jandarmerie, Poliţie, pot face carieră în aceste meserii importante pentru că sunt pregătiţi cel puţin fizic. Wu-shu reprezintă un atu foarte mare”, mai spune antrenorul Rizea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite