Topul şcolilor târgoviştene preferate de părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune şcoli din Târgovişte au fost asaltate cu cereri de înscriere a copiilor în clasa întâi.

Numărul cererilor a depăşit cu mult numărul de locuri în cazul a patru şcoli generale, instituţii de învăţământ recunoscute. Pe primul loc se află Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti”, care a oferit 128 de locuri. „Este o şcoală căutată atât pentru învăţători, cât şi pentru faptul că este dotată cu echipamente moderne. Numărul cererilor este dublu decât numărul de locuri, pentru că, în afară de copiii din oraş, aici vor să vină să înveţe şi copii din localităţile învecinate, cei mai mulţi fiind din zona Valea Voievozilor-Răzvad”, explică Mihaela Anton, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa.

„Avem o ofertă variată de activităţi şi cadre didactice serioase”
Pe locul doi se află Şcoala Coresi, al cărui nume este cunoscut pentru activitatea de performanţă care se derulează aici. „Calitatea actului educaţional şi grija pentru pregătirea fiecărui elev sunt principalele avantaje pentru care părinţii ne aleg. Oamenii se orientează către şcoala noastră pentru că elevii care au terminat ciclul gimnazial aici au avut rezultate bune şi mai departe. Avem o ofertă variată de activităţi şi cadre didactice serioase, care se implică în actul educaţional”, spune Georgeta Gogeanu, directorul şcolii.
Primelor poziţii urmează Şcoala „Mihai Viteazul” şi Şcoala „Matei Basarab”. Prima menţionată are aproape 100 de locuri disponibile, iar cea de-a doua, 75 de locuri pentru clasa întâi. „În afară de calitatea actului educativ, o explicaţie pentru numărul de cereri care a depăşit oferta Şcolii «Matei Basarab» este faptul că se află într-un cartier cu o populaţie numeroasă şi că aici vin elevi şi din zona învecinată, Dragomireşti-Râncaciov”, spune Mihaela Anton.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite