Topul liceelor din Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bine cotat este Colegiul Naţional "Constantin carabella", urmat de "Ienăchiţă Văcărescu" şi Colegiul Economic

Primele trei locuri din topul celor mai bune licee din judeţ sunt disputate de mai mulţi ani de Colegiile “Ienăchiţă Văcărescu”, “Carabella” şi “Economic”. Spre cele trei instituţii de învăţământ, totdeauna, s-au orientat cei mai buni elevi din Dâmboviţa. Clasamentul întocmit anul acesta de Inspectoratul Şcolar a fost realizat, după cum ne-a informat inspectorul şcolar Mihaela Anton, purtător de cuvânt la ISJ Dâmboviţa, ţinându-se cont de nouă criterii de departajare: rezultatele obţinute la bacalaureat în ultimii patru ani; numărul premiilor şi menţiunilor la olimpiade şi concursuri naţionale; numărul burselor de studii individuale obţinute de personalul didactic; numărul programelor europene derulate; numărul programelor de grant de dezvoltare şcolară aprobate; numărul distincţiilor “Gheorghe Lazăr”, obţinute de personalul didactic; numărul gradaţiilor de merit; procentajul absolvenţilor admişi în învăţământul superior şi procentajul absolvenţilor integraţi pe piaţa muncii în specialitatea dobândită. De menţionat că în judeţul Dâmboviţa funcţionează 30 de unităţi de învăţământ liceal.

Grupul Şcolar Agricol Tărtăşeşti, cel mai slab liceu din judeţ

Analizând toate aceste criterii de departajare, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a nominalizat Colegiul Naţional “Constantin Carabella” ca fiind cel mai bun liceu din judeţ. Pe locul doi, se situează Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”, urmat de Colegiul Economic “Ion Ghica” Târgovişte. Locul patru a revenit Colegiului Naţional “Vladimir Streinu” din Găeşti, iar pe locul cinci s-a clasat Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” din Târgovişte. La polul opus, adică cele mai slabe unităţi de învăţământ liceal din judeţ sunt: Grupul Şcolar Petrol Moreni; Grupul Şcolar Pucioasa; Grupul Şcolar Agricol Nucet, Liceul “Udrea Băleanu” din Băleni şi, ultimul clasat, Grupul Şcolar Agricol Tărtăşeşti.
În topul realizat de site-ul AdmitereLiceu.ro, pe baza mediilor de la bac, admitere şi ţinându-se cont de participarea la olimpiadele şcolare, pe primul loc se clasează Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”, urmat de Colegiul Naţional “Constantin Carabella”, Colegiul Economic “Ion Ghica”, Colegiul Naţional “Vladimir Streinu” Găeşti şi Colegiul Naţional “Constantin Cantacuzino” Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite