Top: Senatorul Mircea Andrei, cea mai slabă prezenţă în Parlament, între aleşii dâmboviţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Mircea Andrei nu contestă prezenţa slabă la plen
Senatorul Mircea Andrei nu contestă prezenţa slabă la plen

Îl urmează îndeaproape senatorul Valentin Calcan, cu 42,36%, şi deputatul Gabriel Plăiaşu, cu 51,70%. Aleşii şi-au permis să lipsească, sărind peste prevederile Regulamentului celor două Camere, care interzice acest lucru.

La jumătatea mandatului parlamentarilor, Institutul pentru Politici Publice a realizat un studiu privind prezenţa aleşilor la lucrările celor două Camere şi modul cum s-au implicat aceştia în activitatea legislativă: interpelări, declaraţii politice, proiecte de lege. Bineînţeles, nu puteau lipsi din acest studiu deputaţii şi senatorii de Dâmboviţa. A reieşit că unii dintre ei au cam tras chiulul. Îi numim aici pe senatorii Mircea Andrei şi Valentin Calcan, cu o prezenţă în plen de 38,86%, respectiv 42,36%. Nu sunt prea departe nici deputaţii Gabriel Plăiaşu şi Ion Stan, care au participat la lucrările Camerei în procent de 51,70%, respectiv 52,68%. Conform Regulamentului, senatorii şi deputaţii nu pot lipsi de la şedinţele Camerei sau comisiei din care fac parte şi de la celelalte activităţi specifice mandatului decât în cazul în care au obţinut aprobarea unui concediu.

Aleşi în Dâmboviţa, prezenţă în alte judeţe


Senatorul Mircea Andrei a fost singurul ales al Dâmboviţei care a putut fi contactat astăzi. Nu a contestat faptul că a avut o prezenţă mai slăbuţă la şedinţele de plen, însă spune că şi-a îndeplinit îndatoririle faţă de alegătorii săi, deşi pe site-ul Senatului figurează doar cu două declaraţii politice. „Probabil este o eroare la mijloc. Spre exemplu, am fost iniţiatorul proiectului de lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi al celui privind modul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere. Astea îmi vin acum în minte. În plus, am amendamente în fiecare şedinţă a Comisiei Juridice”, spune Mircea Andrei. Senatorul de Târgovişte-Moreni recunoaşte că, de când a fost desemnat preşedinte al Organizaţiei PDL Argeş, nu a mai avut timp să treacă prin colegiu. „Nu prea am mai fost în Dâmboviţa, dar de ajutat mi-am ajutat alegătorii. Uitaţi-vă în primul rând câte fonduri a obţinut Dâmboviţa. Imaginaţi-vă că am contribuit la chestia asta”, afirmă Mircea Andrei. În aceeaşi situaţie se găseşte şi deputatul Bogdan Cantaragiu, ales în Colegiul Titu, dar care se ocupă acum de treburile Organizaţiei PDL Giurgiu şi se vede mai rar cu alegătorii din Dâmboviţa.
La polul pozitiv al topului, îi regăsim pe senatorul Adrian Ţuţuianu, cu o prezenţă de 81,66%, şi pe deputatul Iulian Vladu, cu 79,52%.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite