Toleranţa – temă de discuţii cu elevii dâmboviţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lecţie despre toleranţă
Lecţie despre toleranţă

Astăzi, 16 noiembrie, Ziua Internaţională a Toleranţei a fost marcată în câteva dintre şcolile din judeţ. Elevii au discutat despre ceea ce înseamnă atitudine tolerantă şi cum se manifestă aceasta. O astfel de activitate s-a desfăşurat la Şcoala „Coresi” Târgovişte.

Toleranţa este un subiect de actualitate. El a fost abordat şi în unele dintre şcolile din Dâmboviţa, fiind o tema de dezbateri educative.
Un exemplu în acest sens este activitatea ce a avut astăzi loc la Şcoala „Coresi” din Târgovişte. Elevii clasei a VI-a B au avut o oră mai specială de „Educaţie pentru sănătate”, în care au sărbătorit Ziua Internaţională a Toleranţei şi Ziua Naţională fără Tutun. Ionica Preda, profesor de biologie şi consilier educativ, alături de Sabina Stan, psihologul şcolii şi de Ovidiu Moldovanu, invitat din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa, au vorbit elevilor despre însemnătatea celor două evenimente. „Astăzi este Ziua Internaţională a Toleranţei. Ziua Naţională fără Tutun se sărbătoreşte în cea de-a treia joi din lună. Cele două teme de discuţie se întrepătrund într-o oarecare măsură”, a explicat prof. Ionica Preda tema dublă a activităţii desfăşurate.

Toleranţa face prieteni

Copiii au răspuns la întrebări şi au dat exemple concrete despre ceea ce înseamnă atitudine tolerantă, chiar din propriile experienţe. Activitatea s-a desfăşurat sub sloganul „Toleranţa face prieteni”, participanţii primind ecusoane cu acest îndemn.
Ziua Internaţională a Toleranţei a fost marcată şi la Grupul Şcolar „Goga Ionescu” din Titu, prin ore tematice de dirigenţie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite