Toaletele ecologice din Parcul Mitropoliei vor fi privatizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul societăţii care are deschisă o terasă la intrarea în parc a cerut Primăriei să i le închirieze pentru un an de zile. Bunicii şi părinţii care-şi aduc copiii să se distreze la tobogane şi leagăne în centrul oraşului nu privesc iniţiativa cu ochi buni,  fiindcă ei nu vor mai avea la dispoziţie decât WC-ul public din celălalt colţ al parcului.

Cele două toalete ecologice din zona locurilor de joacă pentru copii din Parcul Mitropoliei vor fi scoase la licitaţie. Interesat de aceste spaţii este managerul firmei Zoica SRL, Vasile Răducanu, care a deschis încă de anul trecut o terasă la intrarea în parc, dinspre sediul BCR.

Consilierii locali au avizat favorabil proiectul de hotărâre privind închirierea pe o perioadă de un an a WC-uri. Preţul de pornire al licitaţiei este 6 lei/mp/lună. Hotărârea trebuie dusă la îndeplinire de primar şi Direcţia de Salubritate, în administrarea căreia sunt toate toaletele publice existente pe teritoriul oraşului.

Alina Dumbravă – purtător de cuvânt la Primăria Târgovişte – ne-a precizat că urmează să fie închiriate mai multe WC-uri din municipiu, întrucât Direcţia de Salubritate nu mai dispune de personal suficient care să deservească aceste unităţi de interes public.

Doar clienţii terasei vor avea acces la WC-uri

Bătrânii care vin zilnic în Parcul Mitropoliei nu văd cu ochi buni decizia de a da toaletele ecologice în administrarea terasei „Casa Piticilor”, întrucât se aşteaptă ca ei să nu mai aibă acces la WC-uri. „Sigur, patronul le va încuia şi va da cheia doar clienţilor săi.

Noi o sa trebuiască să mergem tocmai în celălalt capăt al parcului, dacă ne apucă nevoile fiziologice”, spune Ecaterina Ionescu, o bunicuţă care-şi aduce frecvent nepoţelul în parcul de joacă. Punctul pe „i” l-a pus chiar managerul societăţii, Vasile Răducanu.

„Pentru început, normal, WC-urile vor fi doar pentru clienţii barului meu. O să mă gândesc şi la o variantă pentru cei care se plimbă prin parc. Eventual, să le utilizeze contra cost, ca şi acum. O să văd cum voi face până la urmă. Aştept întâi licitaţia”, afirmă Vasile Răducanu. Întreprinzătorul a dorit neapărat WC-urile cu pricina, pentru a nu-şi pune în pericol afacerea, după cum reiese chiar din cererea înaintată către Primăria Târgovişte. „Vă rog să-mi aprobaţi darea în folosinţă (închirierea) toaletelor ecologice de lângă spaţiul de joacă din Parcul Mitropoliei, deoarece DSP-ul mă obligă să pun la dispoziţia clienţilor un WC”.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea, ne-a declarat că nicio unitate de alimentaţie publică nu este autorizată înainte de a îndeplini toate condiţiile impuse de lege.

„Probabil, terasa în cauză are autorizaţie pentru preambalate şi acum vrea să intre în legalitate, dacă solicită WC-urile. O să verific despre ce este vorba”, precizează Sandu Tolea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite