Tinerii vor promova patrimoniul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii talentaţi din România pot participa la Concursul Naţional de Arhitectură, Arte Plastice şi Literatură „Povestiri din urbea medievală”, organizat de Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte. Ei se vor implica în păstrarea valorilor patrimoniale.

Concursul, aflat la cea de-a cincea ediţie, este adresat tuturor elevilor cu vârsta între 15 şi 19 ani, indiferent de liceul şi profilul pe care îl urmează. Cei care doresc să participle, trebuie să-şi trimită lucrările prin poşta, până la 1 martie 2012, pe adresa liceului organizator. “Concursul are un dublu scop: promovarea tinerilor talentaşi şi cunoaşterea de către ei a valorii lor în context naţional, pe de o parte şi promovarea valorii patrimoniale arhitecturale, care este tot mai înlocuită cu preudovalori”, a explicat architect Daniela Radu, profesor al Liceului de Arte “Bălaşa Doamna”.

Citiţi aici ce secţiuni are concursul şi cum puteţi participa

Din experienţa anilor anteriori, prin acest concurs elevii s-au apropiat mai mult de arhitectura tradiţională. “Cel mai mult durează studiul pentru a ajunge la o idee. Studiind arhitectura, ajung s-o cunoască, s-o iubească şi s-o respecte. Cel mai important este că elevii dobândesc respect pentru ceea ce există”, a mai precizat profesoara.
Organizatorii se aşteaptă şi anul acesta să primească lucrări foarte bune, dar comparativ cu anii anteriori, deocamdată nu există fonduri pentru premiere. Marele câştig va fi studiul şi munca depusă.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite