Tinerii târgovişteni redescoperă Balcanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Elevii creativi din şcolile şi liceele târgoviştene vor participa la un concurs despre istoria popoarelor balcanice. Aceştia vor trebui să creeze un eseu original şi bine documentat.  Participarea se face pe echipe formate din câte trei elevi, iar înscrierile se fac până pe 5 noiembrie.

Tinerii din şcolile şi liceele târgoviştene care sunt creativi şi originali pot participa la un concurs inedit despre istoria Balcanilor, care se va avea loc pe 10 noiembrie. Aceştia vor prezenta eseuri pe o temă aleasă, referitoare la istoria sau cultura balcanică, dar şi să prezinte un desen, o pictură sau o fotografie ce poate ilustra în mod fidel o trăsătură specifică a acestei zone din Europa. “Pornind de la premisa că integrarea europeană are o puternică componentă regională şi că intrarea în Uniunea Europeană nu înseamnă doar a primi, ci şi a da, vrem ca oamenii să îşi de faptul că şi zona balcanică are multe lucruri frumoase de oferit Europei. Descoperind sau redescoperind Balcanii, ne redescoperim pe noi înşine, rădăcinile noastre”, mărturiseşte Vlăduţ Andreescu, unul dintre organizatorii evenimentului. Înscrierile se fac până pe 5 noiembrie, la sediul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu”, iar concursul se desfăşoară pe echipe, formate din câte trei elevi, care trebuie să aibă vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Spectacol de muzică şi dansuri balcanice

Tinerii au şansa de au şansa, astfel, să se evidenţieze prin originalitate, dar şi prin talentul scritoricesc şi să prezinte Balcanii, în urma unei ample documentări. “Sunt destui copii talentaţi şi sper să se înscrie cât mai mulţi. Partea frumoasă este că ei vor lucra în echipă, vor pune umărul la crearea unui eseu originial. Cu siguranţă vor fi lucrări bune şi complete”, spune acesta.
Pe lângă concurs, se va desfăşura şi un spectacol inedit de muzică şi dansuri din cultura şi tradiţia popoarelor balcanice, organizat de Biblioteca Judeţeană “Ion Heliade Rădulescu” la Pucioasa, în colaborare cu Primăria Oraşului Pucioasa, Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”, Biblioteca Orăşenească “Gh. N. Costescu” Pucioasa şi Centrul Cultural “Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti”. “Este o ocazie bună ca oamenii să afle mai multe despre zona de sud-est a Europei. Istoria ne arată de pildă că, odinioară, pe vremea împăraţilor bizantini, când Constantinopolul strălucea spre invidia apusenilor, Balcanii erau centrul cultural şi economic al Europei”, spune Vlăduţ Andreescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite