Tinerii târgovişteni îşi caută fericirea în produse etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Părinţii adolescenţilor care cumpără „ierburi” legale spun că aceştia au ajuns să-şi vândă şi hainele ca să facă rost de bani. Unele magazine etnobotanice deschid abia seara, după ora 18.00, şi le vând tinerilor produse care oferă vise false până noaptea târziu.

Tinerii târgovişteni au ajuns să-şi vândă hainele ca să cumpere clipe de fericire de la magazinele etnobotanice din oraş. Produsele etnobotanice sunt considerate droguri uşoare, însă tinerii nu conştientizează riscul la care îşi supun organismul. Părinţii acuză comercianţii de produse etnobotanice că nu se gândesc deloc la problemele pe care le fac adolescenţii din cauza drogurilor pe care le cumpără de la aceştia. Florentina, mama unui tânăr de doar 16 ani, a încercat din răsputeri să-şi convingă băiatul să renunţe la “ierburi”, însă fără niciun rezultat.  „Fiul meu a ajuns să-şi vândă hainele ca să cumpere droguri de la astfel de magazine. El este un copil cuminte, însă nu ştiu cum a ajuns să consume ierburile astea, probabil şi din cauza anturajului. I-am explicat fiului meu că nu este bine ce face, însă pare să fie dependent. Dacă nu îi dau bani, îşi vinde din lucrurile lui ca să poată cumpăra pliculeţele”, mărturiseşte Florentina, mama unui tânăr de 16 ani.

Tinerilor li se vând vise false

Adolescenţii târgovişteni dau chiar şi câteva zeci de lei pentru a cumpăra “ierburi” de la magazinele de vise. Aceştia se bucură pentru câteva clipe în care sunt rupţi de tot ce îi înconjoară, fără a conştientiza însă efectul drogurilor de acest gen asupra organismului, mai ales atunci când sunt combinate cu alcoolul. “Ar trebui ca aceste magazine să fie închise, pentru ca aduc numai probleme. Am înţeles că sunt droguri legale, aşa ceva nu ar trebui să fie legal. Trebuie să se facă ceva în privinţa asta, sunt sigură că şi alţi părinţi trec prin aşa ceva cu fii lor”, adaugă Florentina.

Relaxare, euforie şi extaz, astea sunt cuvintele care îi atrag pe tineri să consume produse etnobotanice. Pentru visele false care le sunt oferite, aceştia scot în buzunar de la 10 lei în sus, unele produse ajungând şi la aproape 100 lei. „Sunt afaceri de zeci de mii de lei aici. Aşa ceva nu va da faliment niciodată.
Produsele sunt scumpe, însă tinerii tot le cumpără”, spune un târgoviştean, care locuieşte în apropierea unui magazin etnobotanic. Locurile unde se vând visele sunt ascunse bine, pe străzi lăturalnice. Unele deschid doar seara, după ora 18.00, şi închid abia la ora 3.00 noaptea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite