Tinerii lăutari şi-au arătat măiestria la Clubul Studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu are 13 ani şi vrea să fie lăutar
Silviu are 13 ani şi vrea să fie lăutar

Preselecţia pentru formarea unui taraf de către Asociaţia „Romanes” din Târgovişte a fost un fiasco total. Chiar dacă 50 de tineri şi-au anunţat participarea la preselecţia organizată astăzi, la Clubul Studenţilor, nu au venit decât cinci concurenţi la ora fixată.

Foarte mulţi dintre cei care şi-au anunţat prezenţa nu ştiau unde se află locaţia sau au anunţat că renunţă la concurs pe ultima sută de metri. Cei prezenţi şi-au arătat talentul doar în faţa jurnaliştilor. Cu toate acestea, concursul a început după încheierea ediţiei.
Tinerii, cu vârste de până la 20 de ani, au fost atraşi de ideea că vor avea şansa să cânte la festivaluri şi turnee în ţară, dar şi peste hotare şi au vrut să demonstreze că merită să facă parte din taraf. „Avem mulţi copii buni în judeţ, iar talentul acestora trebuie valorificat. Acesta va fi singurul taraf din ţară format numai din tineri”, spune Iordache Costache, consilier pe probleme de management în cadrul Asociaţiei „Romanes”.
Printre tinerii talentaţi s-a aflat şi un copil care a împlinit 13 ani chiar ieri şi care i-a încântat pe cei prezenţi cu orga personală. „Îmi place să cânt, mă simt bine când fac asta. Sper să fiu selectat în taraf şi să-i încânt pe cei prezenţi aici”, mărturiseşte Silviu Minciunoiu. După spusele mamei sale, orga i-au cumpărat-o bunicii lui, care au văzut că lui Silviu îi place foarte mult să cânte şi are talent.
Timp de o lună, cei care au trecut cu brio de preselecţie vor fi instruiţi, după care vor cânta la un festival intitulat „Muzica rromilor, înainte de toate”, organizat la nivel judeţean.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite