Târgovişte: Tinerii caută siguranţa unui post în armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Haina militară atrage tot mai mulţi tineri dornici să aibă un post sigur şi bine plătit. Nu sunt de neglijat nici facilităţile acordate pe perioada studiilor: cazarea şi masa asigurate gratuit, dar şi repartiţia pe post după terminarea Academiei.

Tinerii se îndreaptă, în ultima vreme, către posturi sigure. Astfel, mulţi aleg haina militară pentru a avea, la finalul studiilor, un loc de muncă asigurat şi un salariu mulţumitor.

La Centrul Militar Judeţean Dâmboviţa, s-au prezentat aproape 200 de tineri cu dosare de înscriere pentru Academia Militară. Aici primesc informaţiile necesare pentru întocmirea dosarului de înscriere şi se face o primă selecţie.

Din 200 de solicitanţi au rămas aproape 100, o parte dintre ei fiind respinşi, iar alţii s-au răzgândit. Cei care au trecut de această primă etapă se vor prezenta la Centrul Zonal de Orientare şi Selecţie de la Breaza unde susţin testarea psihologică şi probele sportive.

Şeful Biroului de Informare Rectrutare Dâmboviţa, maiorul Florin Zamfirescu, a declarat că joi este ultima zi în care se mai primesc dosare pentru ofiţeri şi maeştri militari. Cei  care vor trece de toate aceste probe vor candida pentru cele peste 500 de locuri, la nivel naţional, de la Academia Militară: Forţele Terestre, Forţele Navale, Forţele Aeriene, Academia de Tehnică Militară şi Institutul Medico Militar Bucureşti.

Pe tot parcursul studiilor, aceştia primesc cazare şi masă gratuite, iar, la final, repartiţie pe post.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite