Theodor Răpan: “Poezia o învăţăm toată viaţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru decenii de poezie, Theodor Răpan aşteaptă în continuare senin confruntarea cu cititorii, cărora le-a propus o serie de trei Evanghelii atent lucrate cu sufletul. Poetul a fost prezent vineri, la Târgovişte, la o întâlnire cu dâmboviţenii.

“Eu cred în forţa terapeutică a unei cărţi. Fiecare îşi găseşte medicamentul sufletesc care îi face bine”, spune Theodor Răpan. Poetul şi-a prezentat vineri, 20 ianuarie, la Biblioteca Judeţeană “I.H. Răduelscu” din Târgovişte, ciclul de Evanghelii: “Evanghelia Cerului – Zodii de poet”, "Evanghelia inimii - Anotimpuri” şi “Evanghelia Tăcerii - Solilocvii".

“Mă caut şi încerc să-mi găsesc drumul. Eu am felul meu de a scrie. Nici eu nu ştiu poezie. Totul e să ai confruntare cu cititorul şi să rezonezi cu el”, mărturiseşte cu modestie poetul care a creat o nouă specie literară – reflintextul. “Suntem nişte fericiţi că ne întâlnim cu Theodor Răpan, care nu este un poet obişnuit, de duzină. Este un poet care a trudit pentru poezia lui”, consideră criticul literar Ştefan Ion Ghilimescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite