Termoizolaţii cu bucluc: şantier lăsat de izbelişte în buricul Târgoviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii au fost lăsaţi cu apartamentele în bătaia vântului şi a ploilor. Constructorul şi-a luat tălpăşiţa fiindcă nu şi-a primit banii pentru lucrările efectuate.Proprietarii nu ştiu pe cine să tragă la răspundere, licitaţia fiind câştigată de o firmă şi dată alteia în subantrepriză

Programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe în municipiul Târgovişte are destule poticneli. La câţiva paşi de primărie, un imobil zace de mai bine de o lună înconjurat de schele, iar în preajmă, nici ţipenie de muncitor. Constructorul a sistat lucrările de reabilitare termică a mai multor blocuri din centrul Târgoviştei, lăsându-i pe locatari cu apartamentele în bătaia vântului şi a ploilor. Apa se infiltrează fără probleme pe sub zăpada artificială care ar fi trebuit să servească la izolaţii, iar ferestrele termopan par a fi montate doar provizoriu. Situaţia este încurcată. Proprietarii nu ştiu pe cine trebuie să tragă la răspundere. Licitaţia a fost câştigată de o firmă şi dată în subantrepriză alteia, care, neprimindu-şi banii, a abandonat lucrările.

„Şi-au bătut joc de noi...”
Cei care suferă sunt locatarii. Blocul arată aşa cum arată, iar pe coridoare şi în balcoane este dezastru. Materialele de construcţii au fost lăsate ala-n dala. „Mi-e şi penibil să mă duc să mai întreb când văd că nu se ţin de cuvânt. E foarte multă mizerie. Terasele sunt împânzite cu schele, cu saci, cu materiale. Sunt conştientă că ei au plecat că nu şi-au primit banii. Primăria e de vină, după cum e de vină şi că nu avem apă caldă. Nu e normal ceea ce au făcut. Eu sunt pensionară şi prima grijă pe care o am când iau pensia este să mă duc să-mi plătesc dările, să nu rămân cu restanţe. Şi-au bătut joc de noi. Au plecat. Au lăsat totul vraişte. Mai rău au înfrunţit blocul. Apa se infiltrează acum pe sub zăpada asta artificială. Mi-au distrus florile de pe terasă. Mi-au lăsat schele aici ”, spune Elena Stan.

Cine e de vină pentru sistarea lucrărilor?
Primăria Târgovişte ne-a răspuns că nu are nicio vină în tot acest caz. A efectuat plăţile, conform devizelor de lucrări primite. Bertha Colea, purtătoare de cuvânt la Primăria Târgovişte, spune că asociaţia de proprietari este cea care nu şi-a achitat datoria către constructor. Este vorba de acea cotă de 20% din valoarea lucrărilor, pe care trebuie să o suporte locatarii. Iulian Ilie, şeful de echipă care s-a ocupat de lucrare, ne-a declarat că ştie că proprietarii au virat în contul Primăriei 100 de milioane de lei vechi, dar către firma constructoare nu s-a efectuat nicio plată. În aceste condiţii, patronul i-a retras de pe şantier. Există un adevărat lanţ al slăbiciunilor în tot acest caz. Licitaţia a fost câştigată de SC Consral SRL Târgovişte. Lucrarea a fost dată în subantrepriză către SC Cobadi SRL Târgovişte. Locatarii, cei care suportă consecinţele, nu ştiu la acest moment care dintre cele două firme nu şi-a primit banii.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite