Târgovişte: Terasele, ameninţate de vremea rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Terasele, ameninţate de vremea rea
Târgovişte: Terasele, ameninţate de vremea rea

Ultimele zile au fost de coşmar pentru patronii de terase din Târgovişte. Ploile şi vijeliile care au lovit oraşul în acest sfârşit de săptămână i-au făcut pe proprietarii de terase să se gândească mai bine asupra investiţiei făcute.

Sâmbătă şi duminică seară, majoritatea teraselor din zona centrală nu a avut nici măcar un client.

„Am avut câţiva clienţi sâmbătă pe la prânz. De la ora 16.00 însă nici ţipenie de om. Ploaia şi vântul i-au ţinut pe oameni în casă. Din păcate, şi luna trecută vremea a fost cam vitregă şi dacă o ţine aşa în continuare, vom trage obloanele şi ne vom reprofila”, spune Bogdan, unul din patronii unei terase de pe Centrul Vechi.

Nu doar terasele centrale au fost lovite de vremea rea şi lipsa clienţilor. Terasa „Columna” din zona Balaban şi-a închis deja porţile. Datorită vremii rele, clienţii au întârziat să apară aşa că patronii nu au avut altceva de făcut decât să aştepte anul viitor cu o vreme ceva mai caldă şi mai puţin ploioasă.

Terasele din cartiere au avut şi ele de suferit. Vremea ploioasă de la începutul lunii iunie şi până acum a reuşit să facă din afacerea cu terase, o dată productivă, una cel puţin păguboasă.

„Am investit peste 10.000 de euro ca să fac terasa asta. Până acum nu mi-am scos nici măcar investiţia pe mobilier. Ştiam de la începutul verii că vor fi 3 luni caniculare şi secetoase, şi ne-a plouat aproape zilnic”, spune Ionuţ, patronul unei alte terase din zona parcului. 

Meteorologii vin cu veşti bune. Temperaturile vor fi din nou ridicate începând de mâine iar weekend-ul următor nu vor mai fi precipitaţii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite