Târgovişte: Terasele din Centrul Istoric au preţuri ca cele de cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localurile din Târgovişte sunt din ce în ce mai atrăgătoare. Aranjate în aşa fel încât să te invite să le calci pragul, chelneriţe care mai de care mai frumoase şi note de plată acceptabile, restaurantele din oraş sunt pline seară de seară. O masă de două persoane la o pizzerie din Centru costă 45 de lei.

Târgoviştenii aleg să îşi petreacă serile prin oraş. Numărul mare de clienţi din fiecare local dovedeşte acest lucru. În timp ce unii aleg restaurantele liniştite, de cartier, alţii, cu pretenţii şi chef de animaţie, aleg Centrul Vechi şi terasele de „lume bună“. Totuşi, preţurile nu diferă foarte mult între localuri.

Imediat cum intri în zona Centrului Vechi, gălăgia te loveşte în plin. Terasele de aici au fiecare program muzical propriu. Pe lângă terase, de obicei pline încă de la ora 20.00, există şi localuri de interior.

Servicii prompte în Centru

Alegem un loc pentru a mânca ceva şi a bea un suc sau o bere. Intrăm în Restaurantul „San Marco“, ultimul local deschis în Centrul Vechi. Cu mese bine aranjate, ospătari îmbrăcaţi regulamentar şi aer de oameni cu bani, restaurantul arată bine şi te provoacă să intri. Suntem curioşi cât va fi nota de plată.

Serviciile sunt destul de prompte. Băutura ajunge în câteva minute. Despre mâncare, numai de bine. Am comandat pizza, deşi felurile sunt foarte variate.

Pizza are preţuri cuprinse între 10 şi 15 lei. Am ales specialitatea casei, pizza „San Marco“. Mare cât o zi de post şi gustoasă cât cuprinde, pizza de aici face impresie bună. Nota de plată este acceptabilă. Două pizza cu sosuri, o bere şi un suc de piersici au costat 45 de lei.

În Micro 9, preţuri ca în centru

Mergem mai departe şi ajungem în Micro 9. În spatele pieţei 1 Mai se află o pizzerie făcută în stil italian. „Fortuna“ are atât terasă cât şi restaurant de interior. Locaţia te îmbie să te simţi ca acasă pentru că locul este mic şi intim. O pizza costă aici între 10 şi 16 lei, ca în Centru. Specialitatea casei este Pizza Fortuna, „cu de toate“.

În altă parte a oraşului, în Micro 5, terasa Calonini îşi aşteaptă clienţii cu porţile deschise. Mâncare de toate felurile, O pizza costă, aici, între 8 şi 14 lei. Cea mai scumpă este specialitatea casei. Singurul inconvenient este că, în timpul săptămânii, programul se încheie relativ devreme, în jurul orei 23.00.

Aşadar, pentru a etala maşina, telefonul nou şi portofelul doldora, alegeţi terasele şi restaurantele din Centrul Vechi. Mâncare bună, preţuri acceptabile, dar aer de importanţă şi mediu de afaceri. Pentru cei mai retraşi, rămân localurile din cartiere.

Pentru cei care vor să evite aşteptarea lungă şi notele de plată, există shaormerii şi fast-food-uri pe mai toate străzile oraşului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite