Terapie: Scapi de alcoolism, gratuit, în trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, s-a deschis la Târgovişte primul centru de tratament multidisciplinar gratuit pentru persoanele dependente de alcool.

Acesta funcţionează de luni până vineri, între orele 9:30 – 17:30, în clădirea City Center, situată pe strada Nicolae Radian, lângă Colegiul Medicilor Dâmboviţa. 

„Era imperios necesar un astfel de centru, întrucât noi, în Dâmboviţa, în afară de tratamentul pentru sevraj, nu făceam nimic. Este o oportunitate imensă să trecem de la medicina empirică, de la «pastila magică» pe care o solicită în general soţiile celor care au probleme cu alcoolul şi care nu există, la abordarea ştiinţifică. Tratamentul va fi individualizat, în funcţie de profilul persoanei şi de suportul familiei”, a precizat dr. Lorentina Florescu, medicul care se va ocupa de tratament.

Sprijin şi pentru copiii dependenţilor

Beneficiari ai Centrului nu vor fi doar alcooliştii, ci şi membrii familiei, inclusiv copiii. Pentru aceştia, a fost amenajat un spaţiu de recreere şi joacă, unde vor primi în acelaşi timp consiliere de specialitate de la un psihopedagog.



„Dezvoltăm un lanţ de servicii complexe: evaluare, tratament medical, prevenirea recăderilor, cursuri de calificare în vederea angajării pe piaţa muncii, consiliere pentru aparţinătorii dependenţilor de alcool”, spune Bogdan Glodeanu, manager de proiect.

Iniţiatorii proiectului îi ajută pe cei care au apelat la profesioniştii Centrului să se integreze pe piaţa muncii, după ce depăşesc bariera dependenţei. „După parcurgerea programului de terapie şi al celui de consiliere şi evaluare a nevoii de formare profesională, beneficiarul va fi inclus în programul de calificare. Venim în sprijinul acestor persoane cu 20 de cursuri de perfecţionare sau iniţiere, în funcţie de alegerea fiecăruia”, spune Alexandru Picioruş, reprezentantul Asociaţiei de Sprijin a Şomerilor, partener în proiect.

În Dâmboviţa, ajung la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean, zilnic, trei persoane care au probleme cu consumul abuziv de alcool.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite