Târgovişte: Tenisul, un sport sănătos şi elegant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii pot juca tenis pe unul dintre cele 10 terenuri de la Chindia şi Sagricom. Închirierea unui teren costă 20 până la 25 de lei, în funcţie de ora la care jucaţi.

Iubitorii de mişcare în aer liber pot merge să joace tenis de câmp pe unul dintre terenurile special amenajate. În Parcul Chindia sunt opt terenuri pe zgură, administrate privat, unde puteţi juca de la ora 9 dimineaţa până la miezul nopţii. Pe patru dintre terenuri este sistem de nocturnă. Tariful este de 20 de lei pe oră şi puteţi primi gratis rachete şi mingi.

Altă variantă ar fi terenurile de la Sagricom, de asemenea pe zgură. Aici tariful variază de la 20 de lei pe oră ziua, la 25 de lei în nocturnă. Doritorii au la dispoziţie două terenuri în aer liber.

Cei mai mulţi dintre amatorii sportului alb aleg să joace tenis fie dimineaţa până în prânz, fie seara, pe răcoare. Prin urmare, în zilele fără precipitaţii puteţi găsi seara terenurile pline. Cel mai mare aflux de jucători se înregistrează vinerea seara şi sâmbăta şi duminica dimineaţa.

Tarifele antrenorilor, între 10 şi 30 de lei

Părinţii care vor să-şi dea copiii la tenis trebuie să ştie că tarifele pentru antrenori pornesc de la 10 lei şi pot ajunge până la 30 de lei de şedinţă, plus chiria terenului.

Astfel, pentru copiii începători care iau lecţii de iniţiere în grupuri de câte patru, şedinţa costă 10 lei. La grupele de doi copii, tariful creşte la 15 lei de elev, iar cei care vor să se antreneze singuri vor plăti până la 30 de lei dacă vor să facă performanţă.

Antrenorul este însă cel care va putea aprecia dacă micuţul are calităţile necesare pentru a face performanţă, în funcţie de mobilitate, anvergură, înălţime sau greutate.

La început, copiii pot primi rachete şi mingii de la antrenori. Părinţii care vor însă ca micuţii lor să ia acest sport în serios trebuie să fie pregătiţi să scoată din buzunar în jur de 150 de lei pentru o rachetă uşoară, potrivită pentru vârsta lor, şi 40 de lei pentru un set de mingii.

Fetele se pot pregăti de la 4 ani

Antrenorii pregătesc fetiţele de la 4 ani, iar băieţii de la 6-7 ani. “Sistemul nervos se dezvoltă mai târziu la băieţi şi sunt mai nestatornici. Fetele, în schimb, sunt mai docile. În cazul lor, antrenamentele pot începe de la 4 ani, iar la băieţi la 6-7 ani”, a declarat Ferencz Bartiş, antrenorul care i-a pus racheta în mână Soranei Cârstea.

Dacă aţi trecut de vârsta copilăriei, dar vreţi să învăţaţi totuşi să jucaţi tenis, puteţi lua lecţii contra sumei de 20 de lei de şedinţă, preţ la care se adaugă chiria terenului. 

Tenisul îmbunătăţeşte calităţi fizice precum viteza, îndemânarea, rezistenţa, coordonarea şi echilibrul. Practicarea acestui sport duce la dezvoltarea unei capacităţi motrice şi psihice de excepţie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite