Tenis în ţara lui Dracula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri danezi au sosit la Târgovişte pentru a juca tenis şi pentru a vizita vestigiile medievale din vremea lui Ţepeş. Grupul este coordonat de târgovişteanul Daniel Stănescu, fost component al echipei de Cupa Davis a României, actualmente antrenor în Danemarca.

Tenisul de câmp, sport destul de exclusivist, se dovedeşte a fi un important ambasador al Târgoviştei: duminica trecută, în municipiul nostru a sosit pentru a se antrena, dar şi pentru a vizita monumentele istorice din zonă, un grup format din patru adolescenţi danezi, doi băieţi şi două fete, toţi având 14 ani. Programul de pregătire a fost unul destul de dur, cu antrenament de la ora 9 la ora 15, întrerupt doar timp de 60 de minute, pentru o mică gustare şi o scurtă refacere. Amiezele au fost destinate vizitării oraşului, iar miercuri dimineaţă grupul a plecat într-o excursie la Bran, intrat în conştiinţa occidentală ca fiind „Castelul lui Dracula”.

Coordonatorul celor patru este Daniel Stănescu, unul dintre cele mai bune produse ale şcolii târgoviştene de tenis, fost vicecampion european la amatori şi component al echipei României de Cupa Davis (alături de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Florin Segărceanu şi Andrei Dârzu). Dan Stănescu este acum antrenor-şef la Brondby Tennis Klub, club reprezentativ pentru tenisul de câmp din Danemarca. În această calitate, Stănescu a reuşit să aibă contacte cu reprezentanţii firmei de echipament sportiv Head, care a sponsorizat, în parte, această deplasare în România: „Este doar începutul unui proiect la care m-am gândit de multă vreme. Încă nu putem vorbi despre o acţiune care să devină o tradiţie, pentru că nu ştim care vor fi reacţiile copiilor, ale părinţilor şi, de ce nu, ale sponsorului”, ne-a declarat Daniel Stănescu, care încearcă să organizeze o competiţie neoficială între tinerii danezi şi elevi ai cluburilor de tenis din Târgovişte.

Pentru Pernille, Sessie, Frederik şi Johannes, vizita în România a prilejuit un amestec de sentimente. Pe de o parte, le-a plăcut foarte mult vremea călduţă din această primăvară şi au fost impresionaţi de ospitalitatea românilor. Au apreciat mâncărurile noastre tradiţionale, cu excepţia preparatelor de post, dar au rămas cu o impresie neplăcută despre starea drumurilor şi situaţia câinilor fără stăpân. Nu înţeleg cum de o ţară atât de frumoasă poate fi, în acelaşi timp, atât de murdară.

Părerea specialistului

„Îmi place ideea lui Dani Stănescu, alături de care am organizat, la Târgovişte, zece ediţii ale Memorialului «Ion Stănescu».  Din punct de vedere sportiv, fetele mi se par a fi la un nivel destul de bun, mai ridicat decât cel al băieţilor”, ne-a declarat Sorin Erlic, antrenorul care a format-o şi lansat-o pe Sorana Cârstea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite