INVESTIŢIE DE 100 DE MILIOANE Vom avea telegondolă de la Padina până pe Vârful Cocora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, consilierii judeţeni au aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţie „Valorificarea potenţialului schiabil din valea superioară a râului Ialomiţa – munţii Bucegi, judeţul Dâmboviţa – Pârtii de schi Cocora-Padina, Cocora-Peştera”.

De asemenea, Guvernul a stabilit ca una dintre locaţiile desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European, organizat în 2013, să fie Bucegii dâmboviţeni. Consiliul Judeţean Dâmboviţa ar trebui ca, în următorii doi ani, să asigure, prin investiţii masive, apariţia obiectivelor absolut necesare unei staţiuni montane de interes naţional şi european. 

Lucrările trebuie să fie gata în 2 ani

Pe platoul Bucegilor urmează să fie amenajate două pârtii de schi, să se construiască o telegondolă cu opt locuri de la Padina până pe Vârful Cocora, dar şi telescaun. Complexul sportiv va fi dotat cu instalaţie de zăpadă artificială, maşină de bătut zăpada, snowmobil şi echipamente specifice operaţiunilor de salvare montană. Până să se ajungă la acest punct trebuie definitivate procedurile de expropriere a terenurilor pe care se vor amenaja pârtiile de schi, îngreunate, momentan, de negocierile cu proprietarii, cărora li s-a părut mic preţul oferit de Consiliul Judeţean, respectiv 0,30 euro/mp.



Infrastructura nu a fost realizată. Drumul spre Platoul Padina-Peştera arată încă jalnic. Administraţia judeţului a reuşit însă să-l includă în programul „10.000 de kilometri”, finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi va intra în lucru în acest an. Trebuie construite totodată reţele electrice, de alimentare cu apă şi de canalizare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu, spune că toate acestea pot fi realizate la termen, ţinând cont că finanţarea va fi asigurată şi din fonduri guvernamentale. Valoarea investiţiei depăşeşte 100 de milioane de lei.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite