Teledetecţia întârzie plăţile către fermierii din Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teledetecţia întârzie plăţile către fermierii din Dâmboviţa
Teledetecţia întârzie plăţile către fermierii din Dâmboviţa

20.000 de fermieri din Dâmboviţa nu vor primi avansul din plăţile pentru suprafaţă aferente anului 2010, deşi au depus cererile la timp, întrucât în judeţ nu a fost definitivat controlul prin teledetecţie impus de regulamentele europene sau au terenurile în blocuri fizice aflate în teledetecţie.

Practic, este vorba despre procesul de comparare a imaginilor din satelit cu schiţele depuse de fermieri la dosarul de obţinere a sprijinului de la Comisia Europeană.

Oana Năstase, responsabil mass-media la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Dâmboviţa, ne-a informat că au depus cerere 31.084 de agricultori şi doar 30% dintre aceştia vor primi avansul în această lună. ceilalţi vor intra în plată conform programului normal, adică de la 1 decembrie. Banii se vor vira în conturile comunicate de fermieri.

Se încadrează să primească sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi juridice care exploatează minim un hectar de teren, iar suprafaţa parcelei agricole este mai mare de 0,3 Ha, respectiv 0,1 Ha, în cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor viticole sau arbuştilor fructiferi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite