TelVerde pentru a reclama profesorii corupţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

0800 801 100 (telefon gratuit) este linia alocată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru sesizarea faptelor de corupţie din sistemul naţional de învăţământ. Aflaţi ce spune conducerea ISJ Dâmboviţa!

De astăzi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a introdus linia TelVerde 0800 801 100 (telefon gratuit) pentru cei care vor să facă sesizări privind faptele cu risc de corupţie ale cadrelor didactice. Informaţiile vor fi preluate de Comisia de Etică a MECTS şi puse la dispoziţia organismelor abilitate prin lege să intervină.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa sfătuieşte lumea să folosească justificat această linie. “E un lucru bun, în spiritul transparenţei care se doreşte în sistemul de învăţământ. Dar există riscul să se abuzeze. Primim şi la Inspectorat fel de fel de reclamaţii din partea părinţilor sau chiar a cadrelor didactice, privind activitatea de zi cu zi în unităţile de învăţământ. Noi le verificăm chiar şi pe cele anonime, iar unele sunt adevărate, altele nu”, spune inspector general Sorin Ion.
Linia telefonică 0800 801 100 va fi disponibilă zilnic, de luni până vineri, intre orele 9.00-19.00.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite