Teddy şi Ochilă, doi urşi de la Zoo, vor pleca în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directoarea Grădinii Zoologice din Târgovişte, Mihaela Biculescu, s-a despărţit cu lacrimi în ochi de Teddy şi Ochilă
Directoarea Grădinii Zoologice din Târgovişte, Mihaela Biculescu, s-a despărţit cu lacrimi în ochi de Teddy şi Ochilă

Cele două exemplare, mascul şi femelă, vor ajunge în 20 de ore în provincia Pistoia, Italia. Grădina Zoologică din Târgovişte a donat cei doi urşi pentru că nu le poate asigura cuşti de câte 800 de mp, atât cât prevăd normele europene.

“Îmi pleacă drăgălaşii mei şi nu o să-i mai văd”. Cu lacrimi în ochi, Mihaela Biculescu, directoarea Grădinii Zoologice din Târgovişte, şi-a luat rămas bun de la Teddy şi Ochilă, cei doi urşi de 8, respectiv 7 ani, care s-au născut şi au crescut lângă ea. Pentru că nu le poate asigura celor opt urşi spaţii generoase de câte 800 de metri pătraţi, Mihaela Biculescu se vede nevoită să renunţe la două dintre cele mai tinere şi frumoase exemplare pe care le deţine.

“Mă năpădesc lacrimile şi nu prea pot să vorbesc. Parcă ieri îi dădeam să mânânce din biberon şi o mângâiam sub bărbie. Ştiu că le va fi mai bine acolo unde se vor duce, dar îmi este foarte greu să mă despart de ei. Avem opt urşi la Grădina Zoologică din Târgovişte, doi dintre ei îi trimitem în Italia şi alţi trei urmează să îi trimitem în rezervaţia naturală de la Zărneşti”, spune cu lacrimi în ochi directoarea de la ZOO.

Au simţit că se întâmplă ceva cu ei

Cei doi urşi au simţit de la o poştă că astăzi va fi ultima lor zi la Grădina Zoologică din Târgovişte. De cum i-au văzut pe veterinarii italieni nu îşi mai găseau liniştea. Se plimbau dintr-un colţ în altul al cuştii încercând parcă, să amâne momentul fatidic. Femela Teddy era cea mai agitată şi a avut nevoie de toată atenţia din partea mamei sale adoptive, Mihaela Biculescu.

Pentru a ca urşii bruni să poate fi luaţi de italieni chiar şi sub formă de donaţie a fost nevoie de mai multe aprobări din partea Academiei Române, de la Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii.

Italienii, plăcut surprinşi de ZOO Târgovişte

“Zoo din Târgovişte este o grădină frumoasă, animalele sunt liniştite. Se vede că sunt îngrijite aşa cum trebuie. Îngrijitorii sunt foarte atenţi cu ele şi se vede. La noi în Pistoia vor avea condiţii mai bune. Chiar aveam nevoie de aceşti urşi pentru că nu aveam niciun exemplar. Este o grădină zoologică nou construită şi avem condiţii excelente pentru ei. Îi vom trata regeşte. Un urs trebuie să aibă minim 800 de metri pătraţi în cuşcă iar la Târgovişte nu beneficiau toţi urşii de această favoare. În Italia ei vor avea la dispoziţie 4500 de metri. Am ajuns la Târgovişte prin Asociaţia Europeană de Protecţia Animalelor”, a declarat Paolo Cavicchio, veterinar ZOO Pistoia.

Urşii au fost tranchilizaţi

Pentru a-i putea transporta cu maşina până în provincia Pistoia din Italia, medicii veterinari italieni au folosit un tranchilizant foarte puternic. Aceştia au fost băgaţi în cuşti special amenjate, blindate cu oţel. Maşina cu care vor fi transportaţi beneficiază de cabină automatizată şi cu control al temperaturii.

Teddy şi Ochilă ar putea ajunge în noua casă în aproximativ 20 de ore, în funcţie de condiţiile de trafic. Pentru că tranchilizantul nu ţine decât câteva ore, veterinarii vor fi nevoiţi să le mai facă încă o injecţie pe drum. Pentu că nu poate rezista departe de ei, Mihaela Biculescu a declarat că la vară se va duce în Italia să-i vadă.





Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite