Taxa de habitat, redusă cu 50% pentru pensionarii singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul târgoviştean va veni în faţa Consiliului Local, în şedinţa de joi, 30 septembrie, cu propunerea ca, începând cu 1 octombrie, taxa de habitat să fie redusă cu 50% pentru pensionarii care locuiesc singuri şi au venituri sub 600 de lei lunar.

Târgoviştenii care se încadrează în aceste criterii sunt aşteptaţi la Serviciul Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Târgovişte pentru a depune cerere. De reţinut că trebuie să aibe la ei şi cuponul de pensie aferent ultimei luni. Primarul Gabriel Boriga apreciază că vor beneficia de reducerea cu 50% a taxei de habitat aproximativ 2000 de persoane.

"Am considerat că este normal, uman, moral şi legal să acordăm această facilitate. Diferenţa de bani, respectiv 16.000 de lei lunar, va fi suportată din bugetul local. Mi se pare firesc ca în această perioadă de austeritate să fim mai atenţi la nevoile pensionarilor, ale cetăţenilor în general”, spune primarul Gabriel Boriga.

Propunerea a fost făcută. Rămâne să aşteptăm hotărârea consilierilor locali.
De menţionat că taxa de habitat, în cuantum de 16 lei lunar/gospodărie, a fost introdusă începând cu 1 iulie 2010, urmare implementării în judeţul Dâmboviţa a unui program-pilot privind colectarea şi transportul deşeurilor menajere. În evidenţele Primăriei Târgovişte sunt 26.000 de locuinţe. Până la această dată, au depus declaraţie de impunere 23.000 de proprietari. Dintre aceştia, aproximativ 2000 susţin că nu locuiesc în apartamentele pe care le deţin. În aceste condiţii, administraţia locală duce tratative cu operatorul unic, firma Supercom SA, în vederea reducerii numărului de gospodării pentru care să se achite taxa de habitat, conform cu realitatea din teren, nu cu raportările de acum 4-5 ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite