Târgovişte: Tatuaje pentru orice buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Tatuaje pentru orice buzunar
Târgovişte: Tatuaje pentru orice buzunar

Moda tatuajelor a ajuns şi în Târgovişte. Singurul salon de tatuaj din oraş are zilnic cel puţin 3 clienţi. Modelele preferate de târgovişteni diferă, în funcţie de vârstă şi categorie socială.

Singurul salon de tatuaj existent în oraş nu duce lipsă de clienţi. Vremea caldă şi îmbrăcămintea sumară i-a făcut pe mulţi dintre târgovişteni să vină la salonul din microraionul 9 şi să îşi bată în piele un tatuaj. „Sunt mulţi care vin să îşi facă tatuaje. Atât femei cât şi bărbaţi. În medie, sunt cam 3 pe zi. În sezonul rece vin să îşi tatueze zonele intime iar vara pentru zonele expuse la soare”, a declarat Latze, artistul tatuator.

Femeile, mai rezistente decât bărbaţii

După ani de tatuat, concluzia celui care bate desenele în piele este una clară: femeile suportă durerea mai bine decât bărbaţii. „Am avut cazuri de bărbaţi care au leşinat pe masa de tatuare, dar niciodată vreo femeie nu a avut probleme. Femeile suportă mult mai bine durerea şi ele îşi aleg aproape mereu zonele cele mai sensibile pentru tatuaje sau piercing, pe când bărbaţii vor să îi doară cât mai puţin”, spune artistul.

Modele diverse

Cei care vor un tatuaj vin de cele mai multe ori cu un model anume, întipărit în cap, pe care tatuatorul îl dezvoltă şi îl aşază pe o schiţă. Sunt şi cazuri în care cel care execută tatuajul trebuie să propună un model pentru că imaginaţia clientului nu funcţionează. Oamenii îşi pot alege un model şi din colecţia de tatuaje a salonului, pe care îl pot personaliza la cerere. Cel mai mic tatuaj de până acum făcut în Târgovişte l-a reprezentat o gărgăriţă. „Mi-am făcut un tatuaj aici. Sunt tare mândru că am făcut asta şi că am reuşit să am curajul de a-mi face tatuajul ăsta. Sunt mândru că am rezistat”, spune Vlad Georgescu, un tânăr de 21 de ani.

Emisiunile de la televizor ajută


Cei care vin la salon povestesc că au văzut la televizor emisiuni legate de arta tatuajelor. „E bine că se uită la aşa ceva. Mulţi au înţeles acum că tatuajul trebuie să aibă o semnificaţie şi să nu fie doar o copie a ceva ce ai văzut la altul”, a declarat Latze, tatuatorul târgoviştean. Cei care trec pragul salonului de tatuaje vor ceva care să le aducă aminte de rudele decedate, de copii, de familie în general, dar mai sunt şi dintre cei care îşi fac tatuaje cu logo-uri, sigle de maşini sau chiar însemnele unei echipe de fotbal.

Preţuri pentru toată lumea

Pentru un tatuaj mai mic de 30 de centimetri pătraţi, veţi scoate din buzunar în jur de 60 de lei. Pentru cele mai mari, preţul este cuprins între 1 şi 2 lei pe centimetru pătrat. Un spate întreg costă în jur de 1500 de euro.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite