Târgoviştenii vor să oprească marea parcariadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii au decis să intre în război cu administraţia Boriga din cauza locurilor de parcare.

De mâine, 27 aprilie, grupuri de tineri vor strânge, între orele 14.00 – 18.00, în principalele parcări din municipiu, semnături pentru a promova o acţiune în justiţie pentru reducerea cuantumului de parcare.
Oamenii solicită ca taxa de 1,5 lei instituită pentru o oră de parcare să fie diminuată. De asemenea, propun ca tichetul eliberat de încasatori să fie valabil pentru oricare dintre parcările din Târgovişte în intervalul orar pentru care s-a achitat tariful. În momentul de faţă, dacă ai treburi de rezolvat la Finanţe, Tribunal şi Direcţia Agricolă şi reuşeşti să te încadrezi într-o oră, eşti obligat să achiţi de trei ori taxa de parcare. Cu alte cuvinte, plăteşti 4,5 lei pentru o oră de parcare.

“Mi se pare absurd să se facă parcări cu plată în faţa fiecărui bloc”

Între amendamentele ce se doresc a se aduce Hotărârii Consiliului Local apare şi unul care priveşte schimbarea sistemului de blocaj al roţilor, fapt ce se întâmplă când oamenii nu reuşesc să estimeze exact timpul cât vor folosi parcarea publică cu plată. “Ceea ce se întâmplă la noi cu locurile de parcare cred că este unicat în ţară. Înţeleg să înfiinţezi parcări cu plată în zonele aglomerate ale oraşului, dar firesc ar fi ca cetăţenii să aibe posibilitatea să achite la plecare diferenţa de tarif. Recent, am auzit că vor face parcări cu plată chiar şi în cartiere, în faţa fiecărui bloc, ceea ce mi se pare absurd”, crede Cătălin Andrei, unul dintre târgoviştenii supăraţi la culme din cauza noilor reglementări aprobate de consilierii locali.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite