Târgoviştenii vor desfiinţarea Termica pentru că nu le dă căldură la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate acestea, foarte mulţi dintre ei au datorii imense la asociaţiile de proprietari, care însumează 16 miliarde de lei vechi. Între timp, conducerea societăţii a dat asigurări, în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară”, că situaţia ar putea reveni la normal în aproximativ o săptămână. La Bucureşti se dau lupte uriaşe pentru a îndupleca Distrigaz să deschidă din nou robinetul.

Cetăţenii şi-a spus nemulţumirea pe pagina web a ziarului „Adevărul de Seară”, vizavi de lipsa căldurii în apartamente. Unii dintre ei au ajuns să folosească şi cuvântul „genocid” pentru a ilustra situaţia de care se lovesc acum. „Genocid. Primăria trebuia să ne anunţe din primăvară că nu vom avea căldura în această iarnă, ca să putem să găsim o altă soluţie de încălzire. Ne-au ţinut ca pe nişte fraieri. Bătaie de joc. Impozite ştiu să ne ia, dar nu au măcar bunul simţ să ne informeze în timp util asupra a ceea ce urmeză să suportăm: gerul în apartamente”, spune Claudia.

Alţii merg până acolo încât cer desfiinţarea Termica şi găsirea de surse alternative de încălzire. “Să se închidă Termica. Cât să mai dăm din banii noştri să ţinem o firmă care oricum e falimentară. Nu trebuia să li se dea niciun ban. Să se descurce singuri. Angajaţii parcă sunt pe moşia lor, aşa se comportă cu cetăţenii iar cei de la primărie să nu le mai dea bani, că mai sunt destule în orasul ăsta de făcut”, spune Augustin, un alt cititor.

16 miliarde, datorii necolectate de la populaţie

Sunt nemulţumiţi că nu au căldură, dar de dtorii au uitat. Restanţierii şi-au adus şi ei contribuţia la situaţia de faţă. Peste 16 miliarde de lei vechi datorează populaţia către Termica, ceea ce se apropie de penalităţile pe care societatea le datorează către Distrigaz. Nu se poate ştii exact însă, cât la sută din cei 5000 de abonaţi sunt în urmă cu plăţile, întrucât oamenii sunt constituiţi în asociaţii.

Gaz în conducte, într-o săptămână

Conducerea Termica a declarat în exclusivitate, pentru „Adevărul de Seară” că situaţia ar putea reveni la normal într-o săptămână. „Se duc negocieri aprige şi eu spun că săpămâna viitoare oamenii vor avea căldură. Sunt 90% şanse de rezolvare. Am instalaţiile pregatite şi verificările făcute, dar îmi mai trebuie gazul. Sunt presiuni foarte mari asupra Distrigaz şi se va rezolva problema. Nu sunt minciuni şi vă spun sincer ceea ce vă spun. Că or fi cinci zile, că or fi zece zile, situaţia va reveni la normal”, ne-a spus Ion Popescu, directorul Termica S.A.

Acesta a mai spus că era gata să îşi dea demisia din funcţia pe care o ocupă. „M-am dus la primarie şi le-am spus că dacă ei consideră că sunt incompetent şi că nu mi-am făcut datoria cum trebuie, sunt dispus că renunţ la funcţie pentru că nu sunt bătut în cuie”, mai spune Popescu.

În ultimele trei luni, primăria Târgovişte a achitat 60 de miliarde lei vechi din datoria acumulată de Termica. Cu toate acestea, mai sunt de achitat alte 120 de miliarde, dintre care 20, sunt numai penalităţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite