Târgoviştenii vor cursuri de limbă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în ultima zi a Festivalului de cultură japoneză Tsukimi Matsuri, două voluntare sosite din Ţara Soarelui Răsare au dat târgoviştenilor lecţii de Sumi-E - arta picturii în tuş, Kirigami şi Washi Ningyo - arta împăturirii hârtiei, inclusiv realizarea de păpuşi.

Participanţii la workshopul de iniţiere în Go au fost provocaţi la concurs. Cei care îşi vor depăşi emoţiile şi vor intra în joc vor fi premiaţi. Festivalul se va încheia cu o demonstraţie pe viu despre cum se împleteşte spiritul Zen, cu pensula înmuiată în negrul cărbune şi artistul la lucru. “Târgoviştenii au fost foarte interesaţi. De la adulţi, la copii. M-a impresionat faptul că cei mici au venit şi au vorbit direct cu noi. Părinţii au stat de-o parte. Mi s-au părut foarte deschişi aceşti copii. Au dat dovadă de un grad ridicat de maturitate şi de o sete nebună de cunoaştere”, spune Camelia Başta, preşedinta Asociaţiei “Rădăcini Culturale”, organizatorul Festivalului Tsukimi Matsuri.

Asociaţia “Rădăcini Culturale” caută parteneri


Zilele culturii japoneze i-au inspirat pe târgovişteni, care şi-au exprimat dorinţa de a învăţa cât mai multe despre tradiţiile din Ţara Soarelui Răsare. “Avem foarte multe cereri pentru organizarea de cursuri. Căutăm parteneri care să ne pună la dispoziţie spaţii, astfel încât din octombrie să putem ţine diferite cursuri, pe module de câte două luni de zile. Cererea cea mai mare a fost pentru cursul de limbă japoneză, Origami şi Ikebana. Ne gândim să facem cursuri şi în alte oraşe din judeţ, nu doar în Târgovişte”, mărturiseşte Camelia Başta.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite