Târgoviştenii au primit oaspeţii americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

44 de americani şi-au întâlnit astăzi gazdele din Târgovişte, la care vor locui timp de aproape trei luni.

Este vorba despre un program al US Peace Corps, prin care voluntari americani sunt instruiţi să înveţe limba română şi obiceiurile noastre, pentru a se putea implica în activităţi comunitare. „Programul includea 45 de voluntari, dar unul dintre ei a trebui să se întoarcă, din cauza unor probleme familiale. Pe 20 mai au ajuns în România, iar noi i-am adus la Târgovişte. Au fost cazaţi la hotel, aşa că nu au putut să vadă oraşul. Dar prima lor impresie este una bună. Au spus că România e o ţară frumoasă”, povesteşte Daniel Porojan, reprezentantul US Peace Corps în Târgovişte.

Sărmăluţe de bun venit

În această după-amiază au ajuns în casele în care vor locui. Familia Popescu este pentru al doilea an implicată în acest program. „Nu am emoţii. Sunt nerăbdătoare s-o cunosc pe americanca ce va sta la noi. Nu putem şti nimic despre voluntari înainte, dar având în vedere experinţa de anul trecut, cred că ne vom descurca şi nu vor fi probleme. Am pregătit o masă tradiţională de bun venit, cu sărmăluţe şi plăcintă de mere. Vreau să o fac să se simtă bine”, ne-a mărturisit, înainte de întâlnire, Mariana Popescu.

De săptămâna viitoare americanii vor începe cursurile intensive de limba română. „În fiecare zi, între orele 8.30-17.30, vor avea cursuri la Grupul Şcolar de Construcţii «Nicolae Mihăescu». Restul timpului este dedicat în principal studiului şi apoi socializării cu gazdele”, explică Daniel Porojan. Luna viitoare, după acumularea unei baze suficiente de cunoştinţe de limbă română şi pedagogie, voluntarii americani vor susţine timp de două săptămâni cursuri gratuite de limba engleză în judeţul nostru.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite