Târgoviştenii au „fiert” la 39 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai călduroasă zi a anului a fost suportată cu greu de târgovişteni. Astăzi, la ora 12.00, în centrul municipiului s-au înregistrat 39 de grade Celsius.

Mamele şi-au luat copiii şi s-au retras în parcuri, căutând un petic de umbră. La fel au făcut bătrânii. Fântâni arteziene ca în Paris, care să-i răcorească, nu există. În Parcul Mitropoliei, sunt doar câteva ţâşnitori, fără nicio noimă, iar bazinele colectoare sunt pline cu gunoaie. În tot oraşul nu există un cort pentru acordarea primului ajutor, unde oamenii să găsească apă şi personal medical pregătit să le sară în ajutor. Centrele create de autorităţi pentru zilele caniculare sunt amplasate prost, în locuri dosite, în zone prea puţin circulate. Mulţi târgovişteni nici măcar nu ştiu că există. „Acu’, vă aud pe dumneavoastră că ar fi asemenea centre. În alţi ani, vedeam aici, în piaţă, un cort, unde beam apă rece şi mi se lua tensiunea, plus că mă puteam odihni câteva minute. Acum, nu este nimic. Probabil că nu-i mai interesează de noi”, ne-a spus bătrânul Sabin Niculae.

Punctele de prim ajutor şi distribuire a apei din municipiul Târgovişte au fost stabilite în următoarele locaţii: Cantina de Ajutor Social - strada Tudor Vladimirescu, lângă Direcţia Muncii; Centrul Social Integrat “Sf. Maria” - Strada Vlad Ţepeş, în Micro IX; Centrul Social pentru Persoane Vârstnice “Sf. Elena” - Bulevardul I.C. Brătianu, Micro XII; Cabinetul Medical al Primăriei - Bulevardul Unirii, lângă IJTL; Direcţia de Asistenţă Socială - Calea Domnească, lângă Biserica Geartoglu; Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi - Calea Bucureşti, Bloc O3, parter.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite