Târgovişte: Târgoviştenii resping vaccinarea fetiţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

787 de părinţi din Târgovişte au semnat că nu doresc să le fie vaccinate fetiţele împotriva cancerului de col uterin. Numărul celor care şi-au dat acordul este de 47 de persoane, conform statisticilor.

Campania de vaccinare a fetelor de clasele a VI-a şi a VII-a din Târgovişte s-a dovedit a fi un eşec. Motivul pentru care cei aproape 800 de părinţi nu vor să le fie tratate preventiv copilele este nu au încredere în reacţiile adverse ale vaccinului HPV. Cu aceste probleme s-au confruntat şi medicii de la Şcoala nr. 2, şi cei de la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”, unde, în urma şedinţelor cu părinţii, au primit doar 17 aprobări de vaccinare, din 150 de cazuri.

„Vaccinarea nu este obligatorie, dar este ferm recomandată”

Potrivit medicilor, vaccinul HPV este foarte util şi eficient. „Vaccinarea nu este obligatorie, dar este ferm recomandată de către autorităţile medicale naţionale şi internaţionale pentru că este foarte folositor, rău nu are ce să facă, doar bine. Sigur, pot exista şi reacţii adverse, ca la orice vaccin: febră, durere, roşeaţă în locul injectat, stare febrilă, dar numai dacă pacienta este alergică la una dintre componentele vaccinului, dar se întâmplă în cazuri foarte rare”, a declarat Gabriela Popescu, medic la un cabinet de medicină şcolară.

Părinţii celorlalte 133 de eleve de la şcolile "Ioan Alexandru-Brătescu Voineşti" şi Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" nici nu vor să audă de această campanie. „Şi dacă ar fi fost obligatoriu nu mi-aş fi lăsat fata să facă aşa ceva, cine ştie ce-ar mai putea păţi. Nu glumesc sau fac teste când vine vorba de sănătatea copilului meu, doar dacă-aş fi inconştientă”, a spus Elena, mama unei eleve de la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite