Târgovişte: Târgoviştenii îşi pun termopane pentru a scăpa de frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Târgoviştenii îşi pun termopane pentru a scăpa de frig
Târgovişte: Târgoviştenii îşi pun termopane pentru a scăpa de frig

Criza nu afectează firmele de termopane, care scot bani frumoşi de la cei care vor să ţină frigul afară. Vânzările la tâmplăria din PVC şi aluminiu au crescut anul acesta. Oamenii preferă să dea mai mulţi bani pentru a-şi izola casa, decât să plătească facturi mari la energia electrică.

Criza economică nu a deranjat firmele de tâmplărie PVC şi aluminiu. Cu ajutorul termopanelor, târgoviştenii obţin izolare termică şi fonică. „Oamenii preferă termopanul pentru că este bun termoizolator, consumul la gaze scade cu 45 % şi, în plus, este şi mai rezistent în caz de efracţie“, spune administratorul unei firme de termopane, Dan Baicu.

Facturile mari din anotimpul rece au fost motivul principal care i-a făcut pe târgovişteni să-şi schimbe tâmplăria. „Mi-am pus termopane pentru că aşa nu se mai pierde căldura şi facturile sunt mult mai mici, centrala nu mai porneşte aşa des ca înainte. Chiar dacă am dat 3.800 de lei pentru a-mi pune termopane în tot apartamentul ştiu că banii aceştia îi recuperez din facturi“, spune Adelina.

Vânzările au crescut cu 25 %

În sezonul martie – septembrie, târgoviştenii au apelat la firme de tâmplărie PVC şi aluminiu pentru a reduce pierderile de energie prin ferestre. „M-am interesat cât mă costă tâmplăria şi am decis să fac un mic efort pentru a renunţa la cea veche. Nu mai suportam zgomotul de afară şi în plus centrala mergea tot timpul“, spune Emilia.

În ciuda crizei, anul acesta vânzările la termopane au crescut faţă de anul trecut. „Am foarte mulţi clienţi, fapt care a dus la o creştere de 25 % a vânzărilor pe anul acesta faţă de anul anterior. Anul acesta am angajat încă patru oameni pentru a face faţă comenzilor. Oamenii ne spun că nu mai vor să simtă aerul rece pe lângă ferestre şi claxoanele din stradă“, spune Ovidiu Mihaescu, producător de termopane în Târgovişte.

Firmele care îşi produc singure tâmplăria au preţuri mai bune şi vânzări mai mari. „Chiar dacă este an de criză mie mi-au crescut vânzările cu 10 % şi stiu că cei care îşi produc tâmplăria au vânzări mult mai mari“, spune Radu Dincă, un alt administrator de firmă de termopane.

„În ultimele şapte luni am vândut peste 500 de bucăţi de tâmplărie PVC. Încasările au fost mari, în valoare de 300.000 de lei. Noi suntem şi producători şi ne permitem să avem şi preţuri bune, nu numai calitate. Cu ajutorul ferestrelor Rehau pot reduce pierderile de energie prin ferestre cu până la 75%“, adaugă Dan Baicu.


 





 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite