Târgovişte: Târgoviştenii au case scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Târgoviştenii au case scumpe
Târgovişte: Târgoviştenii au case scumpe

Preţul unui apartament în oraş este cuprins între 12.000 şi 80.000 de euro. Cei care au de gând să cumpere o casă sau un apartament în Târgovişte trebuie să ţină cont de zonă, anul de construire al imobilului şi de dotările pe care le lasă vechii proprietari.

Preţurile apartamentelor în Târgovişte au scăzut considerabil de anul trecut, cu cel puţin 15%. Cel puţin asta spun patronii câtorva agenţii imobiliare din oraş. Chiar şi aşa, puţini sunt cei care îşi pot permite, în perioada actuală de criză, să cumpere un apartament prin centru sau chiar o casă.

Zona Centrală este şi cea mai scumpă

Preţul unei garsoniere şi cel al unui apartament variază destul de mult în funcţie de zonă. Dacă în cartierele mărginaşe ale oraşului, pentru fiecare cameră veţi scoate din buzunar în jur de 12.000 de euro, în centrul municipiului preţul poate ajunge chiar şi la 25.000 pentru o cameră.

„Preţul este unul destul de mare, având în vedere banii care se mişcă în Târgovişte. Cu toate astea, din când în când se mai vinde câte un apartament scump sau o casă de peste 100.000 de euro. Cele mai scumpe proprietăţi se află în zona centrală. Preţul unui apartament aici este situat între 45.000 şi 80.000 de euro”, spune Dan Ionescu, directorul unei agenţii imobiliare din centrul municipiului.

La altă agenţie, aceleaşi preţuri. „Noi am început să ne axăm pe proprietăţile de la marginea oraşului. Cele mai ieftine sunt cele situate aproape de şoseaua de centură. Ce-i drept, nici nu oferă condiţii prea bune, dar sunt foarte ieftine. O garsonieră acolo costă în jur de 12.000, maximum 15.000 de euro”, spune Armand Anghel, agent de vânzări la o altă agenţie imobiliară.

Mulţi doritori, puţini bani

Site-urile, ziarele şi canalele TV sunt pline de anunţuri cu vânzări de locuinţe. „Avem sute de anuţuri de vânzare sau închiriere. Preţurile mi se par destul de mari. Adică sunt apartamente la care eu unul nu aş avea cum să sper vreodată. În centru sunt preţuri de la 50.000 de euro în sus iar în micro 3, în blocurile noi, preţul pleacă de pe la 30.000. Mai ieftine sunt cele din micro 6 şi 12, unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat şi cu 25.000 de euro”, a declarat Octavian Ristoiu, operatorul unui site cu anunţuri din Târgovişte.

Oamenii sunt nemulţumiţi de evoluţia preţurilor


„E scumpă rău piaţa asta la noi, la Târgovişte. Am crezut că în criză vor mai lăsa la bani ca să poată cumpăra lumea, dar de unde. Au redus prea puţin”, spune Laura Stănescu, o pensionară de 74 de ani care vrea să cumpere o garsonieră pentru nepotul ei. „Pe vremuri cumpăram mai uşor. De câţiva ani au început să fie atât de scumpe încât numai boierii îşi mai pot lua o casă. O garsonieră să coste 15.000 – 18.000 de euro, mi se pare extrem de mult”, spune Ancuţa Grecu, o contabilă de 45 de ani.

Şi chiriile sunt la fel de mari

Chiriile în Târgovişte sunt şi ele destul de mari în comparaţie cu banii pe care oamenii îi câştigă aici. „Plătesc chirie 150 de euro pe lună la un apartament cu două camere, semi-mobilat. Am dat şi avans şi garanţie. Mi se pare mult pentu că nu stau nici în centru, ci în micro 4, iar eu iau salariu aproape 300 de euro, ceea ce înseamnă că mai bine de jumătate din salariu se duce pe chirie”. Chiria în centru ajunge şi la 400 – 500 de euro, iar spre marginea orasului scade până la 100 de euro, în cazul garsonierelor, şi până la 150 în cazul apartamentelor cu două camere.

Preţuri:
Centru, micro 9 şi micro 8:
             Chirii de peste 300 de euro
             Garsoniere de peste 30.000 de euro
             Apartamente de peste 40.000 de euro
Micro 6, , micro 3, micro 4 şi micro 5:
              Chirii de peste 150 de euro
              Garsoniere de peste 25.000 de euro
              Apartamente de peste 30.000 de euro
Micro 12:
              Chirii de peste 120 de euro
              Garsoniere de peste 18.000 de euro
               Apartamente de peste 23.000 de euro
Şoseaua de centură:
              Chirii de peste 100 de euro
              Garsoniere de peste 12.000 de euro
              Apartamente de peste 18.000 de euro

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite