Târgovişte: Târgoviştenii nu îşi pot plăti dările către stat prin internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Târgoviştenii nu îşi pot plăti dările către stat prin internet
Târgovişte: Târgoviştenii nu îşi pot plăti dările către stat prin internet

Cetăţenii municipiului Târgovişte mai au de aşteptat până ce îşi vor putea achita impozitele şi taxele, întrucât serviciul on-linie de plată nu este, deocamdată, funcţional.

Şeful Serviciului de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Târgovişte, Iulian Crintescu, ne-a declarat că, în prezent, există un contract de colaborare între instituţia pe care o conduce şi Banca Comercială Română, în urma căruia, contribuabilii pot recurge la acest sistem on-line de plată.

“Deocamdată nu se pot plăti impozitele şi taxele prin internet. Avem un contract de colaborare cu BCR, contract care a fost semnat de noi şi trimis la bancă. Deocamdată, contractul nu a nu a fost returnat de către BCR cu semnăturile şi ştampilele aferente. Am facut teste, dar nu i-am dat drumul, fizic vorbind, acestui sistem de plată. Este o chestiune de timp până ce acest sistem va deveni funcţional. Din punctul nostru de vedere aplicaţia permite acest lucru”, a declarat Iulian Crintescu.

Sistemul de plată online i-ar scăpa pe contribuabili de birocraţie

Târgoviştenii aşteaptă cu nerăbdare ca acest sistem să fie la punct, mai ales că mulţi salariaţi îşi petrec cel puţin opt ore la locul de muncă iar până ajung în faţa ghişeelor, acestea se închid.
“M-ar ajuta foarte mult ca sistemul online de plată al taxelor să fie implementat. Locul meu de muncă presupune să stau mai tot timpul în faţa calculatorului iar într-un moment de pauză mi-aş putea achita foarte simplu sumele datorate”, a declarat Ion Matei, contabil.
“Cred că ar fi extrem de eficient un astfel de sistem de plată. Nu am mai pierde atât de mult timp la ghişee iar birocraţia ar fi eliminată aproape total”, este de părere Nicoleta Gavrilă, asistent medical.

Pentru a plăti restanţele din faţa calculatorului nu este nevoie decât de o parolă care i se comunică fiecărui solicitant de către Serviciul de Taxe şi Impozite.

“Contribuabilul trebuie să vină la serviciul de taxe, i se dă o parolă de acces, pe baza aceleiaşi parole, care poate fi schimbată ulterior, poate intra în baza de date pentru a vedea ce patrimoniu are pe evidenţele fiscale şi ce sumă mai are de plată”, a adăugat Crintescu.

Dacă la Târgovişte, contribuabilii nu îşi pot plăti impozitele pe internet, nu acelasşi lucru se poate spune despre cei din Piteşti. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Piteşti, Daniela Dumitrescu, a declarat pentru Adevărul de Seară că piteştenii îşi pot achita dările către stat de aproximativ un an iar toate informaţiile sunt postate site-ul primăriei.

20% dintre târgovişteni îşi plătesc impozitele cu cardul

Până una alta, târgoviştenii îşi pot plăti taxele cash sau  cu cardul la orice ghişeu al primariei. Aproximativ 15-20% dintre contribuabilli au ales până acum să-şi plătească taxele cu cardul.

În jur de 70% dintre târgovişteni şi-au plătit până în acest moment taxele şi impozitele locale, asta în condiţiile în care termenul limită, 30 septembrie, a expirat. Cei care au restanţe de achitat la impozitele pe clădiri, terenuri sau maşini ar trebui să se grăbească pentru că fiecare zi de întârziere este taxată cu 0,1% din valoarea impozitului datorat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite