Târgovişte: Târgoviştenii nu mai construiesc în această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Târgoviştenii nu mai construiesc în această perioadă
Târgovişte: Târgoviştenii nu mai construiesc în această perioadă

În prima jumătate a acestui an s-au construit cu 15% mai puţine case în municipiul Târgovişte decât anul trecut, iar construcţia de spaţii comerciale a scăzut dramatic pe fondul crizei economice modiale. Terenurile disponibile sunt din ce în ce mai puţine.

În municipiul Târgovişte se construieşte din ce în ce mai puţin, pe de o parte pentru că terenurile disponibile au devenit o raritate şi pe de altă parte pentru că nu mai sunt bani pentru noi achiziţii.

Cifrele puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgovişte, Bertha Colea, arată că spaţiile comerciale construite în prima jumătate a acestui an sunt de trei ori mai puţine comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008.

Astfel, dacă anul trecut au fost construite 30 de societăţi, anul acesta au fost ridicate doar 10. Nici construcţia de case nu stă mai bine. Au fost eliberate, până în prezent, 61 de autorizaţii de construcţii, în condiţiile în care anul trecut au fost cu 15 mai multe, adică 76.

Cert este dacă un târgoviştean care vrea să-şi construiască o casă în oraş are de căutat. Terenurile disponibile sunt foarte puţine şi foarte scumpe. Metrul pătrat costă, în medie, 70 de euro, în funcţie de zona în care este amplasat terenul. O soluţie găsită de unii proprietari este să renunţe la grădini şi să le dea o nouă utilitate cum ar fi terenuri pentru construcţia de case.

Primăria nu are terenuri pentru tineri

Tinerii sub 35 de ani au sperat că vor obţine un teren de la Primăria Târgovişte, fiind depuse aproape 400 de cereri în acest sens. Până acum au fost rezolvate doar 87 dintre aceste cereri. Astfel, au fost distribuite 42 de loturi din zona Sagricom, iar 43 de tineri de etnie romă au primit terenuri în zonele Romlux şi Prepeleac.

“Da, municipiul Târgovişte nu mai are terenuri disponibile, deocamdată. Se caută soluţii pentru rezolvarea acestor cereri, dar nu putem avansa, pentru moment, un termen în acest sens”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgovişte.

S-a construit mult în afara municipiului

Sunt şi tineri care nu au mai aşteptat să primească terenuri de la Primăria Târgovişte şi au căutat loturi mai ieftine în localităţile situate la ieşirea din municipiu. Aşa se face că în comuna Răzvad s-au construit recent zeci vile, deşi infrastructura lasă de dorit.  Aceeaşi situaţie este şi în comuna Aninoasa, foarte căutat fiind satul Viforâta situat chiar la ieşirea din oraş. Şi aici se pot zări la tot pasul case noi, construite în stil modern.

Corneliu N., un tânăr de 34 de ani, şi-a construit în urmă cu doi ani o casă cu o suprafaţă de aproape 200 de metri pătraţi în satul Valea Voievozilor. Acesta spune că şi-ar fi dorit ca terenul să fie în oraş, dar nu şi-a putut permite să facă o astfel de achiziţie.

“Nu dispuneam de foarte mulţi bani şi terenurile pe care le găseam în oraş, nu foarte multe la număr, costau între 50 şi 100 de euro metrul pătrat, deci foarte mult. Aşa că am găsit un teren în Valea Voievozilor pentru care am achitat 21 de euro pe metrul pătrat şi este la doar 5 minute de oraş, dar este necesar un autoturim personal”, a precizat Corneliu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite