Târgovişte: Târgoviştenii îşi cumpără maşini din Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi târgovişteni aleg să îşi cumpere maşini din Marea Britanie, chiar dacă sunt cu volan pe dreapta. Preţurile mici îi încântă şi îi fac să uite acest mic detaliu.

Pe străzile târgoviştene apar tot mai multe maşini cu numere de Anglia. Oricine îşi doreşte o maşină bunicică şi la un preţ foarte mic o poate cumpăra cu uşurinţă. Singurul dezavantaj este volanul pe dreapta. Ţinând cont că puţin exerciţiu poate remedia această mică problemă, cei mai mulţi târgovişteni aleg maşinile ieftine aduse din Anglia.

“Nu este nicio diferenţă când conduci o maşină cu volan pe dreapta, este ca şi cum ai conduce normal“, spune Lorena Stroe, purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român.

În ultimul timp, numărul maşinilor aduse din străinătate a crescut considerabil, ţinând cont că maşinile noi sunt mult prea scumpe pentru omul cu venituri mici. “Cele din Anglia sunt pe măsura oricărui buzunar. Cu doar 1.500 de euro te poţi alege cu o maşină frumuşică şi bună. Nu contează că volanul este pe dreapta, te obişnuieşti”, spune Marius, un tânăr de 24 de ani, posesor al unui autoturism Seat, cu numere de Anglia.

Se poate schimba volanul pe stânga

Mulţi târgovişteni şi-au cumpărat maşini cu volan pe dreapta, dar pentru că nu au putut face faţă traficului, au făcut anumite modificări. “Mi-am cumpărat un Renault Laguna 2 din Marea Britanie. Am găsit-o la un preţ frumos şi am ales să o iau. Ştiam că mă va costa în jur de 800 de euro să-i schimb volanul pe partea stângă. Acum am o maşină frumoasă şi bună, cumpărată cu bani puţini“, povesteşte Robert, student la contabilitate.

Târgoviştenii stabiliţi în străinătate nu scapă această ocazie pentru a face ceva bănuţi. “Sunt în Anglia de trei ani şi de câteva luni aduc maşini în ţară. Aici sunt foarte ieftine şi din cauza asta eu le vând în România la preţuri accesibile oricui. Le vând şi cu volan pe dreapta, dar dacă omul vrea să le modific, îl costă între 400 şi 1.200 de euro, depinde de modelul autoturismului“, spune Adrian, dâmboviţean stabilit în Anglia.

Acesta a adăugat că, de exemplu, un Mercedes clasa E din 2006 costă în Anglia 8.000 de euro, iar în România ajunge la 16.000 de euro. Dar sunt şi maşini mult mai ieftine cum ar fi un Golf 3 din 1994, care poate fi găsită acolo cu 300 de euro şi comercializată în România cu 1.300 până la 2000 de euro.

Se pot înmatricula cu uşurinţă


Anul acesta, la Registrul Auto Român Dâmboviţa numărul maşinilor înmatriculate a crescut semnificativ. “În primele cinci luni ale anului 2008, la RAR DB s-a înregistrat un singur autovehicul din Marea Britanie, iar în următoarele şapte luni din 2008 s-au mai înregistrat 30 de maşini.

În primele cinci luni ale anului 2009, RAR Dâmboviţa a înregistrat 36 autovehicule provenind din Marea Britanie“, a declarat Lorena Stroe, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite