Târgovişte: Trotuarele Târgoviştei, toaleta câinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Trotuarele Târgoviştei, toaleta câinilor
Târgovişte: Trotuarele Târgoviştei, toaleta câinilor

De multe ori trotuarele din centrul oraşului devin toaleta câinilor scoşi la plimbare de stăpânii lor. Unii târgovişteni transformă astfel trotuarele în toalete publice pentru patrupede.

Târgoviştenii care trec zilnic pe trotuarul de pe bulevardul Independenţei, pe lângă blocul Minisat, au nenorocul să calce nu pe asfalt, ci pe un covor biologic, de materii fecale. „În fiecare zi, pe la ora 17,00, trotuarul se umple de asemenea resturi, aproape de fiecare dată în acelaşi loc. Deja m-am obişnuit şi le evit, dar la inceput, când m-am mutat aici, le luam în plin. Vecinii noştri proprietari de căţei sunt pur şi simplu lipsiţi de cel mai elementar bun simţ », marturiseşte Daniel, locatar în blocul Minisat.

Această situaţie nu este singulară, trotuarele din cartiere fiind pline de asemenea suveniruri canine. Lucrătorii de la salubritate sunt nevoiţi să strângă zilnic cantităţi importante de materii fecale canine. „Deşi lucrăm la salubritate, suntem şi noi oameni. Mi se face scârbă când mă gândesc de câte ori a trebuit să strâng după câinii lor. Nu e destul că strângem după oameni?”, se întreabă una din angajatele de la Serviciul de Salubritate.

Sarcina  acestor oameni pare o muncă de Sisif. Nici nu au terminat bine de curăţat un trotuar ca vine ora de plimbare a câinilor şi situaţia se repetă la nesfârşit.

Proprietarii de câini sunt indiferenţi

L-am întrebat pe unul din deţinătorii de câini, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, de ce îşi lasă animalul de companie să îşi facă nevoile pe trotuar: „Câinele se duce unde vrea el, nu pot să îl oblig să meargă pe iarbă. Nu e treaba mea să adun resturile căţelului, sunt oameni platiţi pentru astfel de lucruri”, a declarat enervat târgovişteanul.

Proprietarii nu pot fi amendaţi


În Târgovişte, Consiliul Local nu a luat până acum niciun fel de hotărâre privind sancţionarea proprietarilor de animale. „Din păcate nu există un articol de lege sau vreo Hotărâre a Consiliului Local care să interzică sau să pedepsească acest lucru. Eu zic, însă, că e o chestiune care ţine în primul rând de bunul simţ al cetăţeanului. Momentan nu îi putem sancţiona pentru această indiferenţă pe care o afişează vizavi de mediul înconjurător, dar să sperăm că în viitor lucrurile se vor reglementa”, ne-a declarat Constantin Tomescu, şeful Poliţiei Comunitare Târgovişte.

Drobeta Turnu Severin a găsit soluţii!


La Turnu Severin, prin hotărâri de Consiliu Local s-au stabilit amenzi cuprinse între 20 şi 150 de lei pentru deţinătorii de animale care refuză să adune materiile fecale ale propriilor animale de companie. De asemenea, aceştia sunt obligaţi să aibă asupra lor şi carnetul de sănătate al animalului, pe lângă pungi de plastic și alte accesorii necesare colectării urmelor lăsate de animalele de companie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite