Târgovişteanul Mihai Bălaşa, fundaşul de fier de la “Academia lui Hagi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Bălaşa
Mihai Bălaşa

Ce legătură ar avea Târgoviştea cu “Academia lui Hagi”? Răspunsul este Mihai Bălaşa, singurul produs autentic local de la şcoala fostului mare internaţional al României, care este şi căpitanul echipei.

Mihai Bălaşa este poate cel mai bun produs al fotbalului dâmboviţean. Fiul lui Cristi Bălaşa (fostul mare mijlocaş al Chindiei şi al FC Argeş), a fost învăţat cum să lovească mingea de prof. Gheorghe Becheanu, în cadrul clubului Chindia 2001 Târgovişte, apoi a fost atent monitorizat la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Târgovişte, de prof. Ciprian Prisăcaru.

“Cel mai bun fundaş”



Joacă pe postul de fundaş central şi s-a transferat de la CSS Târgovişte la Academia Hagi, în vara anului 2009. Este campion naţional în sezonul precedent, la Juniori C, cu FC Viitorul Constanţa (6-0 cu CFR Cluj în finala Campionatului Naţional, el fiind autorul unuia dintre goluri). A fost desemnat "Cel mai bun fundaş", în august 2010, la Cupa Stelelor Estului, turneu internaţional Under 15 organizat de Academia Hagi la care au mai participat Partizan Belgrad (Serbia), Galatasaray Istanbul (Turcia), Legia Varşovia (Polonia), Dinamo Kiev (Ucraina), Dinamo Moscova (Rusia), Academia Ferenc Puşkaş (Ungaria) şi Levski Sofia (Bulgaria). Turneul a fost câştigat de Academia Hagi, cu scorul de 1-0 în finală cu Partizan Belgrad.

“L-am apreciat de când a venit la mine la grupă, la Clubul Sportiv Târgovişte. Mi-a fost de un real ajutor pentru că era genul de fotbalist care decidea de unul singur meciuri importante. Are multe calităţi pe care şi le-a dezvoltat. Are o educaţie atât de viaţă cât şi sportivă, alese şi ştie cum să îşi petreacă timpul. S-a maturizat mult mai repede decât ceilalţi copii de vârsta lui. Va fi cea mai mare mândrie pentru Târgovişte când va ajunge la naţionala de fotbal a României. Chiar dacă este fundaş are şi un dribling bun”, ne-a declarat fostul său antrenor, Ciprian Prisăcaru.

Mihai Bălaşa a fost deja selectat şi în Naţionala Under 16 cu care a câştigat un turneu în Bulgaria. Puştii României au trecut la pas de Armenia cu 4-0, au făcut egal 1-1 cu Bulgaria şi 4-1 cu Irlanda de Nord în finală.

mihai balasa


Cum ai ajuns la Constanţa?
“La Academia lui Hagi am intrat prin concurs. Am stat acolo o săptămână, am dat probe şi m-au oprit. De doi ani sunt la ei. E foarte bine. Sunt cele mai bune condiţii din ţară. Sunt mândru că fac parte dintr-o elită. Hagi e un om super de treabă. Stă de vorbă cu noi. Impune respect atunci când îl vezi”.
Care sunt cele mai importante competiţii la care ai participat?
“Cele mai importante ar fi campionatul judeţean de fotbal, campionatul naţional, pe care le-am şi câştigat şi Cupa Stelele Estului, cu echipe din afară. Acolo am luat locul I. Am luat atunci şi premiul de cel mai bun fundaş dar şi de golgeterul turneului”.
Un fundaş golgeter?!
Da, aşa s-a întâmplat. Au fost nişte faze fixe din care am dat gol dar şi din 11 metri.
Ce îţi doreşti de la carieră?
“Îmi doresc să ajung cât mai sus. Mi-ar plăcea să joc la Real Madrid, dar sunt conştient că e foarte greu şi că până acolo mai am de lucru. Din echipele româneşti eu ţin cu Steaua, mi-ar plăcea să joc acolo”.



Profil:
Nume: Mihai Alexandru Bălaşa
Născut la 14 ian 1995
Localitatea: Târgovişte
Studii: clasa a XI –a, Liceul Ovidiu din Constanţa
Familie: Ciprian (un an), Simona, 12 ani

Mihai Bălaşa
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite