DE RÂS! Târgoviştea abundă de… drumuri comunale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia speră să modernizeze 23 dintre aceste ulicioare, cu aport financiar de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Zeci de străzi din municipiu se prezintă mai rău ca drumeagurile din cătunele de la margine de judeţ. Balastul abia se zăreşte pe ici pe colo, iar asfaltul mai are de făcut cale lungă până ajunge şi aici.

De ani de zile, sute de familii cu buletin de Târgovişte înoată prin noroaie, fiindcă străzile din cartiere sunt desfundate. Nu au beneficiat de-a lungul timpului nici măcar de banala piatră de râu. Ca să intri în Cartierele Prepeleac, Romlux, Priseaca, Cărămidari sau Micro III, trebuie musai să te dotezi întâi cu cizme de cauciuc.

„Acum, că este iarnă şi îngheaţă pământul, stăm bine. Să veniţi la primăvară. E durere. Noroaie, ca la Dâlga”, ne spune un locuitor din Micro III, o zonă cu vile una şi una.

image

Din 1990 până acum, s-a tot promis asfaltul. A rămas însă doar un deziderat lansat în lozincile electorale ale tuturor primarilor. În doi ani de mandat, nici actualul edil, Gabriel Boriga, nu a făcut mare lucru. Acum, mizează pe programul guvernamental „Reabilitarea a 10.000 de km de drumuri judeţene şi de interes local”, ca să poată moderniza 23 de... ulicioare orăşeneşti.

Culmea este că aceste străzi circulate de oameni de sute de ani nu erau nici măcar clasificate. Abia luna aceasta, au fost incluse în categoria funcţională „Drumuri comunale”!?

21 de milioane de lei pentru 23 de străduţe


Aleşii târgovişteni au avizat favorabil trei proiecte de hotărâre iniţiate de Executiv, pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor din Prepeleac, Priseaca şi Romlux. Administraţia locală speră să obţină de la Ministerul Dezvoltării Regionale 21 de milioane de lei necesare pentru... schimbarea la faţă a celor 23 de străzi.

Gabriel Boriga a precizat că reţeaua rutieră din respectivele cartiere este într-un stadiu avansat de degradare, fiind compusă din căi de acces de pământ sau uşor balastate, asupra cărora nu s-a intervenit niciodată. „Drumurile prezintă făgaşe, denivelări şi devin aproape impracticabile în perioadele ploioase, neavând asigurate colectarea şi evacuarea apelor meteorice”, afirmă Gabriel Boriga.

image

Locuitorii sunt mulţumiţi că, după atâta amar de ani, autorităţile au băgat în seamă şi plângerile lor. „Nici nu vă închipuiţi cum mă simţeam când mergeam la părinţi, în comuna Corneşti, şi vedeam că acolo s-a descoperit asfaltul, iar la noi, capitală de judeţ ce suntem, nu”, spune Maricica Şerban, din Priseaca.

Titu ne-a luat-o înainte


Oraş de nouă ori mai mic decât Târgoviştea, ca număr de locuitori, Titu a reuşit să dea gata toate străzile de pământ şi piatră, fără să aştepte bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

2010 a fost anul când administraţia locală a anunţat că toate drumurile de interes local au fost betonate sau asfaltate. Târgoviştea mai are nevoie de ani buni ca să se poată lăuda cu o asemenea performanţă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite