Târgoviştea, lovită de cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de detaşamentul din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I Dâmboviţa, au participat şi echipe ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Târgovişte, militari, poliţişti, Crucea Roşie Dâmboviţa, personal sanitar, angajaţi ai CFR, Smurdul, Ambulanţa. În total, peste 200 de persoane implicate direct în operaţiunile de salvare.

Echipele de intervenţie au acţionat prompt

„A fost o acţiune extrem de serioasă. Am vrut să fim pregătiţi astfel încât să fim eficienţi atunci când situaţia o va impune. Este bine să ştim dinainte cum să acţionăm în caz de cutremur”, spune Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte.

Cu ajutorul militarilor specializaţi în intervenţii la înălţime, s-a acţionat pentru salvarea persoanelor blocate la etajul unui imobil. Pompierii au luptat cu flăcările, la parterul respective clădiri izbucnind un incendiu.

Echipele de pirotehnişti ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au asanat muniţie neexplodată, descoperită de oameni în sectorul de evacuare. Descarcerarea a intervenit rapid pentru salvarea a doi ocupanţi dintr-un autoturism implicat într-un accident rutier produs în zona de operaţiuni. Alte grupe de salvatori au căutat persoanele prinse sub dărâmături, cărora le-au acordat primul ajutor.

Victimele dezastrului simulat au fost transportate într-o tabără de refugiaţi. În toată această perioadă, Poliţia Locală şi reprezentanţii firmei Municipal Security au supravegheat bunurile din locuinţele distruse, dar şi tabăra de sinistraţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite