Acţiunea de demolare a construcţiilor ilegale, sistată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei spun că s-a ajuns aici pentru că toţi muncitorii au fost folosiţi la repararea acoperişurilor distruse de vijelie. Pe adresa administraţiei locale au venit între timp zeci de solicitări de demolare însă unele dintrle ele nu au fost onorate tocmai din lipsa forţei de muncă.

Primăria Târgovişte le-a declarat război cetăţenilor certaţi cu bunul simţ sau acelora care cred că totul li se cuvine de drept doar pentru că „şi-au instalat cortul mai devreme”. Vorbim aici de construcţiile ilegale din faţa blocurilor care de cele mai multe ori creează o imagine dezolantă într-o parcare sau într-un cartier.

Somaţi degeaba

Proprietarii au avut la dispoziţie 72 de ore pentru a-şi dărâma singuri gardurile şi anexele ridicate lângă imobile. Cei care nu s-au conformat, au fost nevoiţi să îi lase pe angajaţii primăriei să îşi facă treaba. Numai că în unele cazuri, somaţiile au date de aproape două luni şi nu s-a întâmplat nimic. Am întâlnit o situaţie similară  în Microraionul XI, pe strada George Cair, la blocul  24 A. Un tânăr, care locuieşte la parter, îl acuză pe vecinul său de la etajul unu că şi-a făcut coţet în faţa geamului său. Mai mult, şi-a ridicat umbreluţe şi şi-a plantat flori. Toate, împrejmuite cu gard de fier.

„Ei au această construcţie de ani de zile aici. Au avut înainte găini, iepuri, raţe. Le-au adus pe rând pe toate. Chiar i-am spus că nu pot să învăţ din cauza animalelor, pentru că şi-a împrejmuit chiar sub geamul meu. Zice că dărâmă dar sunt sigur că o va face în aşa fel încât tot doar el o să aibă acces acolo, în spaţiul verde. Are umbreluţe şi-a pus mese şi flori. Are doar el acces”, ne-a povestit Cotorogea Sorin.



Acesta a mai spus că a depus reclamaţie la Primărie, dar degeaba. „Am fost la primărie, am depus reclamaţie. Mi s-a promis că o se rezolve, dar mi-au închis telefonul în nas. Au spus la un moment dat că poate să dureze şi şapte ani că nu trebuie să le cer eu explicaţii.  Din ce ştiu, vecinul meu are relaţii prin primărie şi tocmai din cauza asta sunt lăsaţi în pace”, a mai spus Sorin. 

Proprietarul coteţului spune că în cel mai scurt timp o să dărâme gardul şi o lase doar copăceii şi florile. „Ce aprobare îmi trebuie pentru această construcţie? Gardul de sârmă o să îl scot eu zilele astea şi o să rămână doar gardul viu. Eu demolez aici tot. În două minute dau totul jos. Nu trebuie să vină nimeni aici peste mine. Am vorbit deja la primărie”, ne-a spus Dumitru Păun.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite