Târgovişte: Un bărbat şi-a omorât calul cu toporul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cruzime fără margini pentru un un bărbat din localitatea dâmboviţeană Bilciureşti. Acesta este cercetat de poliţişti după ce şi-a ucis cu sânge rece propriul animal.

Barbatul avea calul de foarte mulţi ani şi reprezenta singura lui sursă de venit. Aseară însă, după ce a băut bine la cârciuma din sat, s-a năpustit asupra animalului cu un topor şi nu s-a oprit decât atunci când l-a vazut căzut la pământ într-o baltă de sânge.

Vecinii au rămas înmărmuriţi

Localnicii care au asistatat la întreaga scenă spun că vecinul lor era o persoană extrem de violentă şi foarte puţini au scăpat de înjurăturile acestuia. Când au văzut cu câtă cruzime îşi loveşte calul, oamenii au anunţat imediat poliţia. “L-a omorât, nu ştiu de ce. Cred că de tâmpit, de nebun. Cum omoară toreadorii ăia taurii, aşa şi-a omorât şi el calul. Îi dădea cu toporul la genunchi. L-a tocat mărunt până nu a mai putut. Calul era cuminte, nu i-a făcut niciodată nicio problemă. Are copii care se jucau cu el în fiecare zi. Ăsta nu e om să stea în libertate, trebuie să zacă în puşcărie. I-a băgat şi cuţitul în gât de câteva ori“, poveşteşte Marin, un localnic care a asistat la întreaga scenă.
 
Medicii veterinari şi poliţiştii au deschis imediat o anchetă. “Bărbatul l-a lovit de câteva ori cu un topor şi cu o bară metalică provocându-i decesul. Pe numele acestuia, poliţia a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omorâre cu intenţie a animalului domestic”, a declarat inspectorul Ioana Preda, purtător de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.
 
Pentru fapta sa, bărbatul riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de la şase luni la trei ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite