Târgovişte: Străzi în beznă noapte de noapte. Economie sau defecţiune?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străzi în beznă la Târgovişte
Străzi în beznă la Târgovişte

Corpurile de iluminat din zona străzii 9 Mai sunt, de două săptămâni, doar de decor. Situaţia a apărut imediat ce primarul Gabriel Boriga s-a văitat că nu mai sunt bani pentru acest serviciu şi vor fi suspendate o parte din lămpi.

Redacţia „Adevărul de Seară” a primit în ultimele zile numeroase apeluri telefonice prin care suntem anunţaţi că mai multe străzi din oraş au rămas în beznă exact după ce primarul Gabriel Boriga a anunţat că nu mai sunt bani pentru iluminatul public şi că, prin urmare, se va trece la redimensionarea reţelei stradale, astfel încât să se facă economie la costuri. Administraţia oraşului plăteşte lunar şase miliarde de lei pentru acest serviciu.

„Nu vă recomand să intraţi noaptea printre blocurile opt, nouă şi zece din microraionul IX. E beznă mai rău ca în pădure, deşi vorbim despre o zonă centrală a Târgoviştei. De două săptămâni, corpurile de iluminat sunt doar de decor. De la o lampă da, una nu, s-a ajuns la o stradă da, alta nu”, spune George, unul dintre cititorii care ne-au semnalat bezna de pe străzi.

Nu există o decizie a Executivului în acest sens


Am mers în mai multe seri în zona împricinată. Într-adevăr, nu e lumină nici cât ar răzbate de la o lumânare aprinsă. Şi nu este vorba doar despre parcări şi aleile dintre blocuri. Chiar şi strada 9 Mai, una principală în Micro IX, e cufundată în beznă.

Străzi în beznă la Târgovişte

„Să ştiţi că până anul trecut aproape noapte de noapte avem spargeri de auto în cartierul ăsta. După ce iluminatul public a fost extins, se mai liniştiseră lucrurile. Tare mi-e teamă că se vor intensifica iar furturile. Ca să nu mai vorbesc că nu mai este cazul să ieşi seara să te plimbi prin cartieri, să iei o gură de aer curat... Cine ştie peste cine dai”, crede Dana, o tânără care-şi lasă acum cu teamă maşina în parcarea din spatele blocului.

Despre situaţia creată, am discutat şi cu primarul Gabriel Boriga. Edilul ne-a declarat că nu s-a pus problema întreruperii iluminatului stradal pe nicio arteră secundară din municipiu. Pune totul pe seama vreunei defecţiuni.

„Nu există o decizie a Executivului în acest sens. Poate s-au ars nişte becuri, s-a produs vreo avarie. Sunt lucruri care se întâmplă oricând, oriunde şi se întâmplă de 50 de ani în Târgovişte”, spune Gabriel Boriga.


Poliţiştii sunt mulţumiţi că, momentan, nu s-au înregistrat creşteri ale numărului de infracţiuni în cartierele unde sunt probleme cu iluminatul stradal. Preventiv, oamenii legii au intensificat patrulele în zonele unde domină întunericul, spune agent de poliţie Raluca Trandafir, purtător de cuvânt la IPJ Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite