Târgovişte: Ruxandra Trandafir a fost aleasă şefă de promoţie. Are 10 pe linie în ultimii şapte ani.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are media zece pe linie şi este olimpică la matematică, fizică, biologie, istorie sau informatică. Pasiunea pentru cea din urma materie este atât de mare încât s-a apucat de făcut site-uri pentru diferite firme şi chiar softuri pentru calcularea salariilor.

Chiar dacă rezultatele excelente implică timp pierdut şi nopţi nedormite, Ruxandra are timp şi de distracţii sau plimbat pe role. „Am foarte puţin timp liber. Cu toate acestea mi-am făcut loc şi pentru distracţie, nu am stat doar de învăţat. Merg pe role de la vârsta de şase ani. Mă ajută să mă menţin în formă, să ma relaxez şi să mă distrez în acelaşi timp. Este foarte importantă mişcarea. Pentru că sunt pasionată de calculatoare, tind să stau foarte mult la birou, pe scaun. Din această cauză fac mereu mişcare, şi mai ales seara îmi  fac timp şi pentru role şi pentru alergat prin parc. Încerc să nu stau locului prea mult timp”, spune şefa de promoţie de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”.

Elevă de nota 10

Pe Ruxandra o caracterizează ambiţia, dar spune că fără părinţi nu ar fi ajuns să aibă 10 pe linie. „Am avut media 10 pe linie din clasa a V-a şi până în clasa a XII-a. Am tras tare şi am menţinut această medie. A fost destul de greu pentru că a fost foarte mult de învăţat. Este greu să faci faţă la toate materiile şi să mulţumeşti toţi profesorii pentru că fiecare vine cu ideile sale şi fiecare are stilul său aparte de a preda. Dar am încercat să fiu bună mai peste tot. Părinţii mei m-au susţinut foarte mult. Sunt cadre didactice amândoi, sunt profesori de fizică. Mama mea mi-a fost chiar profesoară din clasa a şasea. M-a ajutat foarte mult pentru că a fost destul de dură cu mine în ceea ce priveşte învăţătura”, spune Ruxandra.

Este pasionată de informatică

Chiar dacă excelează la toate materiile, Ruxandra este pasionată de calculatoare. A realizat softuri pentru calcularea salariilor la o firmă IT. „Una dintre pasiunile mele este informatica. Îmi place foarte mult programarea. Fac programare încă din clasa a noua şi intenţionez  să urmez facultatea de automatică din cadrul Politehnicii Bucureşti. Am făcut site-uri, am participat şi la concursuri, am obţinut chiar şi premii la concursurile de informatică  şi am făcut nişte softuri pentru un spital. În acest moment lucrez la un alt soft pentru o firmă din domeniul IT, care îi va ajuta pe contabili să calculeze salariile angajaţilor. Îmi place foarte mult acest lucru, îl fac cu plăcere”, povesteşte informaticiana în devenire. 

Ai carte, ai parte...

Olimpica se ghidează după zicala „ai carte, ai parte”. Dacă faci totul cu plăcere, automat vin şi rezultatele, spune ea. „Sunt pasionată şi la biologie, am fost la două olimpiade consecutiv. Am fost şi la olimpiada de itorie, faza naţională. Am încercat să am o arie cât mai bogată de materii la care să particip la olimpiade. E bine să ştii câte puţin din fiecare. Automat, notele mari şi toate participările acestea la olimpiade, implică timp mult pierdut pentru studiu şi multe nopţi nedormite. Dar toate acestea le-am făcut cu plăcere.  Ai un sentiment foarte plăcut atunci când se vâd rezultatele muncii tale şi faptul că eşti apreciat de cei din jurul tău”, ne explică Ruxandra.

Întrebări şi răspunsuri:

Eşti excepţia care confirmă regula în ceea ce priveşte informatica?


„Am avut mai multe dificultăţi în alegerea acestei meserii, de informatician. La concursurile de informatică am fost privită ca o oaie neagră pentru că eram singura fată de acolo. Toată lumea se aştepta să o dau în bară pentru că toţi spuneau: „nu sunt fetele cu informatica”. Dar am avut ocazia să demonstrez că sunt pricepută. Am fost mereu excepţia care confirmă regula”.

Cum se împacă istoria cu informatica, de exemplu?

„Se împacă foarte materiile între ele. Istoria mi-a plăcut de mică, pentru biologie am avut o pasiunea la un moment dat, pentru că vroiam să dau la medicină. Am ales în schimb informatica în loc de biologie pentru că pasiunea pentru calculatoare este mai mare. La medicină stai foarte mulţi ani în facultate. E bine să ştii câte un pic din fiecare”.

Ce-i place?
„Îmi place foarte mult sinceritatea. Am apreciat foarte mult oamenii care spun ceea ce gândesc şi spun ce au de spus. Îmi place foarte mult ambiţia care caracterizează orice om”, spune adolescenta.

Ce nu-i place?
„Nu-mi place minciuna. Nu-mi place atunci când oamenii te etichetază fără să ajungă să te cunoască. Nu-mi plac prejudecăţile”, adaugă Ruxandra.

Profil:
Nume: Trandafir Ruxandra
Născută : 25 iulie 1991
Localitatea: Târgovişte
Studii: Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”, din Târgovişte
Familie: singură la părinţi

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite