Targoviste: Revolta în rândul comercianţilor stradali: chiria a crescut de la 5 lei la 468 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Această hotărâre a stârnit nemulţumire în rândul vânzătorilor ambulanţi care se văd nevoiţi să tragă oblonul. Chiriţă Trenchea este vânzător de cărţi la una dintre tonetele de pe bulevardul Independenţei. Până acum a plătit la Primărie o chirie de 20 de lei pe lună, iar acum a primit înştiinţare de plată pentru 1.872 de lei pentru luna ianuarie. „M-am speriat, prima dată am zis că au făcut ei o greşeală. Până acum am plătit cinci lei pe metru pătrat, la toneta mea aveam de plătit 20 de lei lunar, era altceva, dar acum nu am cum să plătesc. Mi-au explicat că taxa a fost mărită şi că nu avem ce face. Cred că nu îşi dau seama dar cum să le plătesc eu 1.900 de lei pe lună, când eu nu scot banii ăştia nici măcar în jumătate de an”, povesteşte indignat domnul Trenchea.

Chiriţă Trenchea vinde cărţi de ani de zile, este pasiunea lui, i-au plăcut întotdeauna cărţile şi după ce s-a pensionat s-a gândit că i-ar prinde bine să aibă o ocupaţie. „Vând cărţi de 15 ani, pasiunea mea au fost cărţile, mai veneam aici să am puţină activitate dar în condiţiile astea nu am cum, sunt cu ştreangul de gât, păi dacă aveam banii ăştia, nu stăteam eu acasă liniştit la căldură?! Probabil că dacă va rămâne aşa, va fi pustiu pe aici pe străzi, sunt mulţi în situaţia mea, ar trebui să se gândească că mai bine strâng nişte bani, puţini câte puţini decât deloc. Dacă ne distrug pe noi, micii comercianţi, nu vor mai strânge nici măcar puţinul de acum. Înţeleg, o chirie de 100 de lei, 150 pe lună, mai suportăm, dar nu 1,900, că nu ai cum. Ce vânzare ar trebui să am eu ca să acopăr o asemenea chirie”, adaugă anticarul.

Decizia de mărire a chiriilor va fi/a fost rediscutată astăzi

Pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Târgovişte, care s-a întrunit astăzi, s-a aflat şi rediscutarea problemei legată de majorarea chiriilor pentru spaţiile care aparţin domeniului public. Conform legii, asupra deciziei se poate reveni, cuantumul chiriei putând fi astfel micşorat cu 15-20 de procente. Până la încheierea ediţiei, această decizie nu fusese încă luată.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite