Poliţistul târgoviştean bătut de Danezu' a ieşit din comă. Medicii de Floreasca din Bucureşti nu pot da un pronostic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codruţ Oprea, în vârstă de 24 de ani, a  început să răspundă la stimuli. Colegii lui au reuşit să comunice cu bolnavul prin semne iar el şi-a mişcat degetele pentru a le da de înţeles că aude.

La aproape o săptămână şi jumătate de la groznicul accident, când a fost lovit în cap cu o sticlă de Daniel Uţă, zis Danezu’, poliţistul Codruţ Oprea dă primele semne că începe să îşi revină. Este vizitat de colegii şi de şefii cu care mergea de fiecare dată în acţiuni pentru prinderea interlopilor.

„Am fost acum două zile la Codruţ şi este mai bine. Nu poate să vorbească dar am încercat să comunic cu el pentru a vedea dacă răspunde la stimuli. Îi spuneam: „Codruţ încearcă să mişti ceva, să-mi dai un semn”, şi el îmi răspundea printr-un gest. Este un prim semn că îşi revine din punct de vedere al funcţionării creierului”, a declarat comisarul de poliţie Tache Vasile, inspectorul şef al IPJ Dâmboviţa.

Cu toate acestea mai este o muncă enormă, spun medicii, până ca tânărul poliţist să îşi revină complet. În acest moment este ţinut în viaţă de aparate şi sedat pentru a nu simţi durerile groaznice.

Medicii nu pot da un pronostic cert

Colegii criminalişti îl aşteaptă pe Codruţ cu braţele deschise şi spun că e mai importantă însănătoşirea sa decât capturarea agresorului său. „Medicii sunt în continuare rezervaţi. Nu pot da speranţe deşarte până nu au o certitudine. Eu îl aştept cu braţele deschise să revină printre noi. Şi duşman dacă ar fi fost nu mi-aş fi dorit să i se întâmple aşa ceva. E mai important ca el să îşi revină decât prinderea nenorocitului ăstuia” a declarat comisarul Safta Petre, şeful Serviciului Investigaţii Criminale.

Subofiţerul Codruţ Oprea a fost lovit în cap cu o sticlă, în data de 5 septembrie, de Uţă Daniel, zis Danezu’, membru al clanului Ghenosu’, într-un bar din centrul Târgoviştei.  Acesta a fost prins şi arestat pentru 29 de zile.

Agresorul a devenit cunoscut opiniei publice în urmă cu câteva luni, când imaginile cu el lovind-o cu sălbăticie pe concubina sa, fiica unui şef de post, au oripilat opinia publică. Danezu’ a fost anchetat atunci pentru că a bătut-o pe tânără chiar de poliţistul care i-a căzut victimă în urmă cu câteva zile.

 Revenim cu amănunte.


Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite