Târgovişte: Paza şcolilor, la mâna Consiliului Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 44 de unităţi de învăţământ care funcţionează pe teritoriul municipiului Târgovişte ar putea să-şi recapete paza profesionistă, dacă aleşii vor aproba în şedinţa ordinară de mâine, 30 septembrie, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea societăţii de pază Municipal Security, cu acţionar majoritar Consiliul Local.

Noua structură urmează să preia 150 dintre poliţiştii comunitari care vor îngroşa rândurile şomerilor începând cu data de 8 octombrie, urmare unei hotărâri de guvern privind reorganizarea acestui serviciu. La Târgovişte, din 350 de angajaţi, Poliţia Comunitară rămâne cu 88. „Prin intermediul Municipal Security, am putea să avem grijă în continuare de şcoli, grădiniţe, licee şi de celelalte instituţii publice din administrarea Primăriei. Am putea să asigurăm paza la nivelul serviciilor prestate în anul şcolar 2009/2010”, crede Gabriel Boriga, edilul oraşului.
Aceasta este şi cererea directorilor unităţilor de învăţământ, să se organizeze un serviciu de protecţie măcar la nivelul celui de anul trecut. Pentru eficienţă sută la sută, planul de pază cere repartizarea a cel puţin 5 agenţi pentru fiecare instituţie şcolară, însă sistemele video de monitorizare şi cele de alarmă cu senzori de mişcare permit un singur om pe tură. Administraţia locală ia în calcul chiar şi varianta un agent de pază la două unităţi de învăţământ, dacă acestea sunt amplasate la mică distanţă una de cealaltă. „Pe timpul zilei, membri ai personalului administrativ au şi atribuţii de paznic. Prin Regulamentul intern, sunt prevăzute norme de asigurare a securităţii elevilor şi personalului în incinta unităţii, inclusiv organizarea serviciului pe şcoală”, spune Mihaela Anton, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite